Bijeenkomst Parkinson Doet en Ontmoet Julianadorp

Nieuws
De doelgroep omvat iedereen die bekend is met de ziekte van Parkinson.
De doelgroep omvat iedereen die bekend is met de ziekte van Parkinson. (Foto: Pixabay)

JULIANADORP - De groep Parkinson Doet en Ontmoet Julianadorp (POP D&O JD) houdt vrijdag 12 januari haar veertiende bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal neurloog Dr. van Velzen spreken over de moderne behandelmethoden bij de ziekte van Parkinson. 

De doelgroep omvat iedereen die bekend is met de ziekte van Parkinson, mantelzorgers, partners, behandelaars en paramedici zoals wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten en en ergotherapeuten. De focus ligt op ontmoeting en verbinding, waarbij deelnemers de gelegenheid hebben om bij een kopje koffie/thee ervaringen te delen en in contact te komen met anderen die met de beperkingen van Parkinson omgaan.

POP D&O JD biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek. Het initiatief begon in 2018 met een informatiebijeenkomst en heeft sindsdien een reeks ontmoetingen georganiseerd, ondanks uitdagingen zoals de pandemie. De werkgroep, bestaande uit Yvonne Nieboer, Janneke Bremer, Marianne Hester, en Erik van Meersbergen, heeft zich ingezet om een inclusieve omgeving te creëren. Sinds september 2022 vinden de bijeenkomsten plaats in het gebouw De Verbinding van Wonen Plus Welzijn, waarbij elke twee maanden een diverse groep mensen met Parkinson, mantelzorgers en andere belangstellenden samenkomen. De organisatie hoopt een mooie opkomst die past in een serie bijeenkomsten waarbij de mensen met beperkingen én hun mogelijkheden centraal staan.

Aanmelden

De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk, maar uiteraard is een vrijwillige bijdrage of een vorm van sponsoring mogelijk. De deuren openen om 10.15 uur en de bijeenkomst duurt tot uiterlijk 12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via parkinsonjdorp@gmail.com. Er is plek voor maximaal 35 personen. Adres: Boterzwin 3476 in Julianadorp. Wees welkom om te kijken en te ontmoeten.