Rubriek

Dier van de week: Bowie

Nieuws
Bowie.
Bowie. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Bowie is een mooie zwart-witte gecastreerde kater met geboortedatum: 05-05-2018 en op zoek naar een nieuw thuis. Bowie heeft al eens in de spotlight gestaan als ‘Dier van de week’, maar nu is er een update die we graag met u delen.

Inmiddels woont Bowie al geruime tijd in de open kattenkamer. Zijn sloopgedrag wordt niet gezien, er staat een ruim aanbod aan krabpalen waar hij ongetwijfeld keurig gebruik van maakt. Wat hem een beetje lastig maakt is dat hij super gezellig contact met je zoekt, een paar aaitjes is ook zeker toegestaan. Daarna loopt de innerlijke spanning te hoog op en kan hij uithalen. Voor wie weet waar op te letten geeft hij het netjes aan, maar enige kennis van kattengedrag is wel gewenst. Het advies? Hem waarderen zoals hij is, niet te lang aaien en blijmoedig samenleven.

Samenleven

Bowie is destijds als klein katje gevonden en met alle familieleden in het asiel gekomen. Na een adoptieperiode, waarbij ook zijn broertje werd opgehaald, bleek het samenwonen niet erg soepel te verlopen. Om die reden mogen ze apart van elkaar hun geluk gaan zoeken. In zijn gedrag naar mensen is Bowie soort van toegankelijk. Nee, het is geen schootploffer maar als hij zich veilig voelt vindt hij het wel prettig om af en toe samen op de bank te zitten. Gewoon het samenleven waarderen zonder gefriemel of geaai, dat is voor Bowie voldoende. Enige mate van gesprekstechniek is hem niet vreemd. Zo kondigt hij graag etenstijd aan, u bent gewaarschuwd. Dat hij zijn plicht als jager serieus neemt liet hij soms zien door een trofee mee naar huis te nemen, sorry muisje/vogeltje. De omgang met honden is niet bekend en wat betreft andere katten: Bowie is nogal territoriaal en schroomde niet om het conflict aan te gaan met de katten in de buurt. We plaatsen hem dan ook graag als single kat.

Geen specifieke voedingseisen, gewone lekkere brokjes en wat zacht is voldoende. In geval van nood wordt keurig van de kattenbak gebruik gemaakt, maar liever doet hij zijn behoeften buiten. Vindt u het prima als een kat gewoon zijn eigen gang gaat en zo af en toe gezellig in uw nabijheid is zonder direct te willen aaien? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. E-mail: info@schuthok.nl.