Rubriek

Tien vragen aan... Stephan Wegman

Nieuws
Stephan Wegman.
Stephan Wegman. (Foto: aangeleverd)

Mijn naam is Stephan Wegman. Samen met mijn vriendin Marlot en dochter Wiep woon ik in de Indische buurt. Ik werk met veel plezier voor Citymarketing Den Helder. Daarnaast ben ik medeorganisator van de muziekquiz Pop in de Kop en ben ik betrokken bij de organisatie van Julianapop.

Wie ben je en wat doe je?

Waar en wanneer ben je geboren?

Ik ben geboren in 1984 in het Gemini Ziekenhuis.

Wat maakt jouw band met de gemeente speciaal?

Het is hier prachtig wonen en je hebt hier echt alles. Ik was altijd al een echte ambassadeur voor de gemeente. Maar wat het echt speciaal maakt is dat het ambassadeurschap nu ook echt mijn beroep is.

Wat is de mooiste plek in Den Helder?

Hortus Overzee is een van mijn favoriete plekken in Den Helder. De botanische tuin verandert constant. Je kunt er heerlijk je hoofd leegmaken en in elk moment van het jaar staat er een prachtige plant in bloei.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Ik heb hier een heel fijne jeugd gehad. Van mijn 14de tot mijn 33ste heb ik in Julianadorp gewoond. Daar heb ik bij de lokale supermarkt gewerkt en een groot deel van mijn huidige vriendengroep leren kennen. Samen hebben we mooie herinneringen gemaakt.

Wat is je advies aan de burgemeester?

Ik vind dat de burgermeester zo door moet gaan met zijn verbindende rol. Dit zorgt ervoor dat er meer- en vaak ook beter wordt samengewerkt binnen onze mooie stad.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Blijf jezelf. Trouw blijven aan jezelf en waar je voor staat, is wat mij betreft essentieel. Hierdoor doe ik nooit iets met tegenzin en kan ik met passie werken.

Wat is het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan? 

In mijn eentje op vakantie gaan was het meest avontuurlijke dat ik ooit heb gedaan. Destijds vond ik het heel spannend, maar nu vind ik het juist soms fijn. Het is vaak leuk om comfortzone te stappen.

Wat vind jij de beste horecagelegenheid en waarom?

Wij halen vaak eten bij Verdeli op het Breewaterplein. Hier kun je heerlijke (vegetarische) mediterrane maaltijden halen en thuis opeten.

Wie zie je als opvolger in deze rubriek en waarom?

Laurens van Zoonen. Hij is vrijwilliger en bestuurder bij het Helders Museum en stichting Afgestoft. Ik vind het gaaf hoe hij zich als relatief jong persoon zo inzet voor het behoud van de historie van Den Helder.