Tijd voor Krijt 2.0 van start in Den Helder

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Tijd voor Krijt 2.0 blijft stappen maken! Het succesvolle project vanuit de KNBB, met steun van het Ministerie van VWS, heeft als doel om op laagdrempelige en sociale wijze biljart aan te bieden bijvoorbeeld voor diegenen die al lang niet meer hebben gespeeld, die zin hebben in een gezellig sociaal samenzijn, of die een stap naar lidmaatschap van een biljartclub nog te groot vinden. Na de grootse opening in Amsterdam eerder dit jaar verspreidt de doorontwikkeling van dit project zich nu over het hele land. De komende weken gaat Tijd voor Krijt van start op liefst vier nieuwe locaties waaronder Den Helder. 

De eerste start: Pool & Dart Centre in Den Helder!

Het Pool & Dart Centre Den Helder opent voor Tijd voor Krijt 2.0 haar deuren in samenwerking met de verenigingen Hermandad, Royal en SDS. De startdatum is donderdag 18 april van 19.30 tot 21.00 uur. Er is nog geen einddatum vastgelegd maar sowieso vindt Tijd voor Krijt 2.0 minimaal vier keer plaats. Belangstellenden kunnen hiervoor gewoon binnenlopen. Gratis spelen op één of meerdere van de dagen? Meldt uzelf dan aan bij één van de contactpersonen, of loop in op één van de aangegeven momenten. Men is welkom om alleen te komen, of samen met iemand. Een eigen keu meenemen mag, maar hoeft niet. Deelname is in alle gevallen gratis.

Laagdrempelig

Was Tijd voor Krijt in eerste instantie gericht op ouderen, om hen op geselecteerde locaties in het land te helpen laagdrempelig bij elkaar te komen onder het genot van een kop koffie, inmiddels is het project een nieuwe fase ingegaan. Tijd voor Krijt 2.0 betekent: gezelligheid en laagdrempeligheid voor biljarters van alle leeftijden, en waarbij mensen verzekerd zijn van een gezellig sociaal samenzijn en kunnen spelen op een fijne locatie. Tijd voor Krijt 2.0 is overigens primair voor bij de KNBB aangesloten clubs en verenigingen, om beter in staat te zijn spelers binnen te halen die misschien al een tijdje zijn gestopt, en het wat spannend vinden om direct bij een club zich aan te melden/competitief te gaan spelen. Biljarters dus die vooral het eerst weer voorzichtig willen proberen, een beetje sociaal/recreatief, en als dat bevalt en gezellig is geleidelijk misschien weer in competitieverband - maar eerst laagdrempelig en gezellig, als lage instap.

Ontzorgen

De KNBB helpt hierbij met materialen, is de openingsdag zelf aanwezig en helpt bij de planning van de vervolgdagen, en helpt bij wat Tijd voor Krijt overal oplevert: lokale en regionale publiciteit. Alle dingen dus die voor clubs en verenigingen soms wat moeilijk zijn, maar die kunnen helpen dat nieuwe en oude spelers de weg naar de biljartclub weer gaan vinden. Een medewerker, Michel Hofstede, is in dienst speciaal om voor onze clubs en verenigingen dit allemaal te helpen organiseren & stroomlijnen.

Gratis meedoen?

Wilt als bij de KNBB aangesloten club of vereniging (GRATIS!) meedoen? Stuur een berichtje naar info@knbb.nl o.v.v. ‘Tijd voor Krijt 2.0’ of naar m.hofstede@knbb.nl (projectleider vanuit de KNBB). Geldt dus voor clubs en verenigingen in heel Nederland, en niet alleen gericht op ouderen maar op iedereen die op laagdrempelige wijze de instap naar het biljarten (weer) wil proberen.

Voor meer informatie: https://pooldartcentre.nl/