Fitheidstest Vitaal Nieuw Den Helder

Nieuws

DEN HELDER - Vitaal Nieuw Den Helder houdt dinsdag 4 april een gratis fitheidstest voor 60-plussers in Den Helder. Vitaal Nieuw Den Helder is een beweegstimuleringsprogramma waarbij een aantal organisaties intensief samenwerken. Dit zijn Sportservice Den Helder, CSAV Turnlust, woonzorgcentrum Den Koogh, het Aquacentrum en Sport- en zalencentrum De Draaikolk.

De gratis fitheidstest vertelt deelnemers hoe het is gesteld met hun fitheid. De BMI (Body Mass Index) wordt berekend aan de hand van lengte en gewicht. Ook is er een bloeddrukmeting. Tevens komen in beeld: het reactievermogen, de knijpkracht, de balans, de lenigheid, de armkracht, de beenkracht, de hand/oogcoördinatie en het uithoudingsvermogen. Na de test geven adviseurs de deelnemers een persoonlijk (beweeg)advies. Meedoen kan tussen 9.00 en 11.30 uur. De test vindt plaats in De Draaikolk, Dollardlaan 202 te Den Helder.

Beginnen met bewegen

De deelnemers ontvangen tijdens de test informatie over de beweegmogelijkheden in de omgeving. Zo is een aantal beweeggroepen (Vitaal en Fit) bij Turnlust en is een aquafitgroep bij het Aquacentrum. Vooraf aanmelden voor de test is niet nodig. Sportkleding is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Den Helder, projectleider vitaal Nieuw Den Helder Ossip Wijnker, telefoon: 0223- 684726 of e-mail: owijnker@sportservicedenhelder.nl