Julianadorp viert drie dagen feest! - Tweehonderd jaar Koegraspolder aanleiding voor groots evenement
Nieuws

REGIO - Nog een kleine week en dan staat Julianadorp op z’n kop! Het dorp - en eigenlijk ook de polder róndom Julianadorp - viert dat de Koegraspolder tweehonderd jaar bestaat. Met Koegraspop kunnen bezoekers niet alleen rekenen op vele knallende optredens in de grote feesttent, maar ook op allerlei andere activiteiten voor jong en oud; van gezelligheid tijdens een koffieconcert tot zwieren en zwaaien in de kermisattracties. “Een soort Dorper kermis, maar dan in de lente”, grapt de organisatie.


Het feestweekend vindt van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april plaats op het evenemententerrein aan de Akkerbouwstraat en is de start van het jubileumjaar van de polder Koegras. “Deze werd tweehonderd jaar geleden ingepolderd”, legt Arjan Koenen van stichting Koegras Evenementen uit. “Dit willen we vieren met jong én oud en dus hebben we voor overdag een programma samengesteld in samenwerking met de Culturele Vereniging. Zo is er zaterdag vanaf 11.00 uur een koffieconcert, komt Ko Minneboo namens de Helderse Historische Vereniging op een leuke manier vertellen over de Koegraspolder, treedt Kunstzin op, is er een bingo en is er livemuziek op de bühne. Zaterdagavond vanaf 19.00 uur gaat het dak eraf want dan staat The Dirty Daddies voor een volle tent te spelen. Op het moment van schrijven zijn er nog slechts een paar kaarten te koop. Ook feest-dj Jordy en de meiden van Take Two treden deze avond op.” De organisatie geeft als tip mee om op tijd te komen. “Het is een buitenevenement dus de feestavonden starten vroeg en eindigen rond middennacht.”

‘Liever te dik in de kist’

Alle dagen staan diverse kermisattracties en enkele eetgelegenheden op het terrein. “Deze gaan bij de start van het feestweekend – vrijdag 31 maart – rond 15.00 uur al open. Om 16.00 uur begint vervolgens in de feesttent de VrijdagMiddagBorrel, VrijMiBoe. Uit het werk kan iedereen het weekend dus opperbest inluiden! Vanaf 19.00 uur staat de feesttent in het teken van de ‘oer-Hollandse avond’ en komt een scala aan feestartiesten voorbij. Met René Karst en zijn hits ’Liever te dik in de kist’ en ’Super gave tijd’ wordt het meebrullen geblazen! Maar ook topper Tom Haver, de meiden van Blittz en Twee Bier zonder Baco treden op, onder leiding van gastheer en dj Marcel Meijer. Deze avond hangt overigens samen met Het Gezelligste Feestdorp van Noord-Holland. Julianadorp heeft afgelopen jaar die titel binnen gesleept en gaat proberen om deze nog een jaar veilig te stellen. Wie deze avond als koe verkleed komt, maakt kans op een blad gratis bier.”

Familiedag

De zondag is een echte familiedag die om 12.00 uur start met katknuppelen; ook is er een zeskamp, een limonadekoe en vanaf 14.30 uur zijn er diverse optredens van Koegrasser bands zoals Living on the Edge, Av-gas, Nix-Biezonders en Twilight Zone. “We sluiten het weekend rond 20.00 uur af met de enige echte Koegrasser-Superband!“

Overdag en zondag is de entree tot Koegraspop gratis. Voor de vrijdag- en zaterdagavond zijn nog dagkaarten te koop. In de voorverkoop kost een vrijdagkaart 12,50 euro en een zaterdagkaart 17,50 euro. De voorverkoopadressen zijn: Dorpscafé Koenen en Bakkerij Haakman in Julianadorp, Halfords in Den Helder, Uw slagerij Sander Duin in Breezand en Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna. Meer informatie: www.facebook.com/Koegraspop of kijk op www.deculturele.nl . Op laatstgenoemde site is het ook mogelijk om lid te worden van de Culturele Vereniging en zo bij te dragen aan leuke festiviteiten in het dorp
!