Triade voor kinderen

Nieuws

DEN HELDER - De komende weken starten bij Triade diverse cursussen voor kinderen. Voor muziek-, dans- en musicallessen en creatieve workshops kunnen kinderen terecht in het huis van de kunsten.

Muziek - Voor de allerkleinsten start docent Martine Nielen op dinsdagochtend 2 mei met ‘Muziek op schoot’. Gezellige lessen waar samen liedjes worden gezongen en waar geïmproviseerd wordt met ritmestokjes, sambaballen, trommeltjes e.d. Met (klein)kind plezier beleven aan muziek. Kinderen die graag een instrument leren bespelen, kunnen altijd een proefles of een probeercursus van zes lessen aanvragen. Dagen en tijden zijn in overleg met de docent.
Dans - Dansdocent Rinske Posthumus begint woensdagochtend 3 mei met twee cursussen voor jongens én meisjes die de beginselen van dans onder de knie willen krijgen. Dat kan tijdens ‘Samendans’ (vanaf anderhalf jaar) en ‘Peuterdans’ (vanaf 2,5 jaar). Voetjes van de vloer dus.
Musical - Op maandag 22 mei starten de ‘Try-out lessen musical’ voor wie alle facetten van musical, zoals dans, zang en toneelspelen eens wil uitproberen. Neem alvast een voorpoefje op het nieuwe seizoen, zo weet je wat voor leuke lessen je in september kunt verwachten. Docenten Jantien Bijvoet, Eda Andreae en Carlijn Visser zijn er klaar voor.
Creatieve cursussen - Voor kleuters samen met hun (groot)ouders biedt Triade een creatieve cursus ‘Samen ontdekken’. Kom samen teken- en schildertechnieken ontdekken, kleuren en vormen maken onder begeleiding van docent Marianne Burgers. Beleef met je kind het plezier van uitproberen en experimenteren. De lessen zijn op vrijdagmiddag 16, 23, 30 juni om 15.00 uur. Inschrijven kan per dag. Ook in het ‘TekenLab’ van docent Bernou Karten wordt vanaf 17 mei getekend en geschilderd tijdens een cursus van zeven lessen. Op woensdagmiddag wordt les gegeven aan kinderen vanaf zes jaar om 15.00 uur. De jongeren vanaf twaalf jaar kunnen om 16.30 uur aan de slag. De docent helpt jongeren ook graag bij het opbouwen van hun portfolio.
Digitale kunst - Bij de ‘WizzKidz! Club’ wordt gewerkt aan animatie, fotografie, film en vormgeving op een echte Apple computer. Kinderen maken coole posters, een stripverhaal of misschien wel hun eigen animatiefilm! Ook leren ze de kneepjes van het vloggen en wat voor gave dingen ze met hun mobiel kunnen doen. Docent Suzanne van Koolwijk neemt ze mee in de digitale wereld van Apple. De cursus van vier lessen start op woensdag 10 mei of 5 juni van 14.30 tot 16.00 uur.
Voor aanvullende informatie en inschrijven zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 -537200. Triade is te vinden aan de Middenweg 2 in Den Helder.