Rondje Cultuur Huisduinen - Fietsen en wandelen langs kunst en cultuur

Nieuws

HUISDUINEN - De vijfde editie van Rondje Cultuur Huisduinen wordt zondag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur gehouden. Het belooft een bijzondere aflevering te worden van het evenement dat door het hele dorp enthousiast is omarmd.
Om 10.30 uur verricht burgemeester Koen Schuiling de opening in het Dorpshuis, waar leden Noorder Kunstkring hun werken met het thema Maritiem exposeren. Onder het motto 'kunst in de praktijk' verzorgen Chantal Mulder en Phinessa van den Broek van Potterie /Galerie Het Tiende Kind demonstraties pottenbakken in het Dorpshuis. In Fort Kijkduin presenteert Laura Zijlmans, lerares Kunstzinnige Vorming, haar golfbeelden. Stadsdichter Marja Lely draagt haar gedichten voor en een aantal andere dichters heeft aangegeven graag mee te willen doen. Zij zijn allen te bewonderen in een waar Dichtershuisje aan de Zeeweg.


Veel aanmeldingen

Het enthousiasme onder de deelnemers en bezoekers is onverminderd groot, hetgeen blijkt uit het aantal aanmeldingen van bestaande en nieuwe tuinen. Het rondje bestaat uit een fiets-/wandelroute op Huisduinen waar men op een groot aantal locaties kan kennismaken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Op circa dertig adressen in privétuinen en gebouwen worden creatieve vormen als beeldhouwen, keramiek en schilderijen getoond. Daarnaast wordt op diverse locaties gemusiceerd. Het Mondriaan Fonds heeft toegezegd het Pompgemaal aan de Duinweg weer open te stellen. Dorpsbewoner Jack Ambriola geeft een aantal historische rondleidingen door het dorp. In een privétuin kan men genieten van huisgemaakte taart met koffie en culinaire streekproducten. Op Tuintjesweg 4 en in het Dorpshuis zijn gratis passe-partouts verkrijgbaar met een routebeschrijving. Een bijdrage in de speciale potten wordt op prijs gesteld. Alle meeropbrengsten van deze dag komen ten goede aan verfraaiing van het dorp. Kijk voor meer informatie op www.rondjecultuurhuisduinen.nl