Zomersportweken 60 bij Turnlust

Nieuws

DEN HELDER - Voor alle thuisblijvers van zestig jaar en ouder wordt door de trainers van Turnlust in de zomervakantie les gegeven op de dinsdagochtend in De Draaikolk. De zomervakantie is van 25 juli tot en met 29 augustus.

Vitaal en Fit is de ouderensport afdeling van Turnlust. Veel mensen uit de doelgroep gaan niet in de zomer op vakantie, maar kiezen het voor- en naseizoen om eropuit te trekken. De zomer duurt dan erg lang zonder te sporten en bewegen. De meeste verenigingen hanteren een zomerstop. Turnlust wil daar verandering in brengen. Elke dinsdagmorgen worden twee sport- en spellessen gegeven door de gediplomeerde docenten van Turnlust. Elke week iets anders, het is nooit hetzelfde. Van 9.30 tot 10.30 en van 10.30 tot 11.30 uur is De Draaikolk open voor alle belangstellenden die niet stil willen zitten tijdens de zomervakantie. Na afloop wordt vrijblijvend koffie of thee gedronken.
Rollator-gym
Rollator-gym is een uur actief bewegen voor mensen die met de rollator lopen. Er worden loop-oefeningen, spierversterkende oefeningen, spel en dans gedaan tijdens het uur. Lekker bewegen, ook al ben je wat minder mobiel. De rollator-gym verhuist drie weken (25 juli, 1 en 8 augustus) naar de dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Ook deze lessen worden gegeven door een gediplomeerde docent.
Badminton
De afdeling badminton van Turnlust is ook actief in de vakantie. Op de dinsdagen 25 juli, 1 augustus en 29 augustus kan er een shuttle worden geslagen. Hier worden geen lessen gegeven, maar kan er vrij gespeeld worden tegen diverse tegenstanders. De speeltijden zijn ’s avonds van 20.30 tot 22.00 uur.
Deze lessen zijn voor iedereen, mannen en vrouwen, vanaf ongeveer 60 te bezoeken. Kosten: drie euro per keer. Meer informatie: Janny Bosma, tel. 0223-625751.