ZomerDromen

Nieuws

DEN HELDER - In het Timorpark is de eerste zondag van september weer ZomerDromen; vanaf 12.00 uur kan publiek flaneren langs bijzondere marktkramen, picknicken langs de vijver, proeven van diverse heerlijkheden, meedansen op het danspodium en genieten van muziek. Het evenement is gratis toegankelijk.
Dit jaar heeft de organisatie wegens minder subsidies noodgedwongen voor 3 september het grote podium laten vervallen in het programma. Desalniettemin wordt het een gezellige dag. Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van Oudhollandse snoepjes tot brocante, van sieraden tot meubels en soorten thee. Op de markt staan ook diverse kunstenaars. Kinderen kunnen in de draaimolen, verschillende spellen doen en genieten in de Bellentuin.
Tijdens deze romantische dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes op het middenveld van het park bij het danspodium. Ook zijn er foodtrucks. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van goede doelen. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark.


Danspodium

Ook dit jaar is er een danspodium op het middenveld, de plek waar voorheen het grote podium stond. Leerlingen van Jan Plomp, Rik Niks en Hous of Dance verzorgen daar verschillende optredens. Tevens zijn er gratis workshops. De muziektent biedt plaats aan muzikanten uit de regio met vanzelfsprekend een romantisch repertoire.