'Onze focus ligt op particulier onroerend goed' - Laan Makelaars gaat onderscheidend te werk

Nieuws

DEN HELDER - Het eerste dat opvalt wanneer je de website van Laan Makelaars en Taxateurs opent, is een spontane foto van het complete team. Het plezier spat ervan af en dat is nou precies wat deze dynamische makelaardij wil uitstralen. "Wij zien elke woning als uniek project en daarom richten wij daar vooral onze aandacht op. Voor alles wat bij de aan-, verkoop of taxaties van bestaande woningen komt kijken, hebben wij zowel de mensen als de tools in huis, van taxeren tot presenteren."
Aan het woord is Danny Laan, sinds 2009 actief in de makelaardij die 28 jaar geleden door zijn vader is opgericht. "Ik heb er bewust voor gekozen om in het familiebedrijf te stappen omdat een aantal facetten van het vak mij enorm aanspreken. Denk aan zaken als het verkoopaspect en de marketing. Maar wat mij nog meer drijft is de omgang met mensen die hun woning verkopen of op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. Ik run namelijk geen groothandel in huizen, maar help mensen bij de verkoop van hun verleden en een nieuwe blik op de toekomst. Ik krijg de meest uiteenlopende verhalen te horen en voel me daarom elke keer weer uitverkoren dat ik bij de mensen aan tafel mag zitten. Mede daardoor richten wij ons uitsluitend op particulier onroerend goed en hebben we bewust niet gekozen voor nieuwbouw, of bedrijfsmakelaardij. Met deze werkwijze hebben wij een betrouwbare naam opgebouwd in de dynamische wereld die makelaardij heet. Ik ben geenszins van plan dit te veranderen, want ik zeg altijd maar zo: 'schoenmaker blijf bij je leest'."
Stellige woorden van een gedreven makelaar die desondanks alle noviteiten van de markt scherp in de gaten houdt. "Ik heb niet zoveel angsten voor uitdagingen, dus ik ga ze graag aan. Zo waren wij bijvoorbeeld een van de eerste makelaars die zeer actief waren op social media. Nog profileren we ons op deze media zo authentiek mogelijk. Zo kunnen mensen altijd terecht op onze Facebookpagina, waar eventuele vragen worden beantwoord tijdens onze Facebooklive-sessies. Ook lanceren we medio februari onze eigen onlinemakelaar via meesdemakelaar.nl. Iedereen die zelf wil makelen kan dat via deze site doen. Uiteraard staan wij de de klanten daarmee met raad en daad terzijde."


Uitbreiding

De dynamiek binnen de gelederen van Laan Makelaars, zorgt er mede voor dat het bedrijf haar vleugels steeds meer uitslaat. Danny: "We beschikken sinds jaar en dag over een goed samenwerkingsverband met de Hypotheker. Vanaf begin volgend jaar richten we onze focus onder andere op Schagen, waar we te vinden zijn in het pand van de Hypotheker aan het Rensgars in Schagen. In Alkmaar werken we nauw samen met Wiesell Makelaardij, zodat we vanuit drie kantoren de markt in de Kop van Noord-Holland heel goed kunnen bedienen. Persoonlijk contact staat bij ons bovenaan het lijstje en daarom zoeken we onze klanten gewoon op. Het gaat tenslotte om hún."
Kijk voor meer informatie op www.laanmakelaars.nl