Informatiebijeenkomst over obesitas

Nieuws

DEN HELDER - De chirurgen van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) uit Beverwijk en Noordwest Ziekenhuisgroep houden op dinsdag 19 april een informatiebijeenkomst over ‘obesitas’ (zwaarlijvigheid). De bijeenkomst is bestemd voor mensen met obesitas, hun naasten en andere belangstellenden. De avond is van 19.00 uur tot 20.30 uur in de Zr. Kueterzaal van locatie Den Helder. De toegang is gratis.

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen de chirurgen over het gehele behandelpakket obesitas: de begeleiding, de diverse behandelmethoden en de verschillende maagverkleinende operaties. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. De zaal is vanaf 18.30 uur open. Steeds meer Nederlanders hebben overgewicht, waarvan een groot deel zelfs in een ernstige vorm. We spreken dan van obesitas. Al deze extra kilo's veroorzaken grote gezondheidsproblemen, nu en in de toekomst. Mensen met obesitas kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, waar een professioneel en gespecialiseerd behandelteam aanwezig is.
De informatiebijeenkomst is een initiatief van de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep, Rode Kruis Ziekenhuis en de Nederlandse Obesitas Kliniek. Om deze bijeenkomst bij te wonen is aanmelding gewenst. Belangstellenden kunnen contact opnemen met afdeling patiëntenvoorlichting van locatie Den Helder: telefoon 0223 - 69 6346 of info-denhelder@nwz.nl.