Zomerschool van De Helderse Vallei - Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in de natuur

Nieuws

DEN HELDER - In augustus houdt De Helderse Vallei een zomerschool voor kinderen die van de natuur houden en dit op een actieve manier willen ontdekken.

“De zomervakantie is begonnen. Zes weken vrij! Je meeste klasgenootjes gaan op vakantie, maar jij blijft dit jaar thuis. Helaas hebben je ouders of verzorgers niet voldoende financiële middelen om op vakantie te gaan. Ook je vriendjes uit de buurt zijn weg, maar gelukkig heb jij iets om naar uit te kijken deze zomer! De zomerschool bij De Helderse Vallei,” aldus de organisatie.

Zomerschool
De natuur in Den Helder, het zonnige zomerweer en de faciliteiten van De Helderse Vallei zijn de ingrediënten van de zomerschool. Kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, doen gratis mee. Naast leuke natuuractiviteiten is er ook ruimte voor spelen en vriendschappen sluiten.
Kinderen
De Helderse Vallei organiseert de zomerschool in samenwerking met stichting Weekendschool Den Helder. De zomerschool is geschikt voor kinderen van groep 6 tot en met 8 (acht tot twaalf jaar) en er kunnen maximaal twintig kinderen deelnemen. Tijdens de zomerschool is er aandacht voor sociale vaardigheden, natuurvaardigheden en teamwork. De Helderse Vallei biedt een veilige omgeving om te spelen, te leren en te ontdekken. De zomerschool duurt drie dagen, van maandag 15 augustus tot en met woensdag 17 augustus, dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur. Meld je zo snel mogelijk aan via educatie@deheldersevallei.nl of download het inschrijfformulier via www.deheldersevallei.nl/nieuws en lever deze in per post, per e-mail of aan de balie van De Helderse Vallei. Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst. Daarnaast wordt elke aanvraag beoordeeld op basis van een aantal criteria. Het is mogelijk dat u hierover telefonisch benaderd wordt. Aanmelden is ook mogelijk via Stichting De Weekendschool. De wijkconciërges van de gemeente Den Helder, stichting De Wering en Sportservice Den Helder zijn via De Helderse Vallei betrokken.

De Helderse Vallei is te vinden bij de parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder. Kijk op www.deheldersevallei.nl voor de openingstijden en meer informatie
.