ZomerDromen in Timorpark - Niels Geusebroek sluit groots af

Nieuws

DEN HELDER - ZomerDromen; de eerste zondag van september is het weer tijd voor dit festijn in het Timorpark. Vanaf 12.00 uur kan het publiek flaneren langs bijzondere marktkramen, picknicken langs de vijver, proeven van diverse heerlijkheden, meedansen op het danspodium, genieten van vele soorten muziek met als afsluiter Niels Geusebroek.

Het is zondag 4 september de twaalfde editie van ZomerDromen. Na vorig jaar de uitwijk op Willemsoord wegens het extreme weer, hoopt de organisatie dit jaar weer in het park te kunnen dromen. Het programma van ZomerDromen bestaat uit onderdelen als een markt met verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van Oudhollandse snoepjes tot brocante, van prachtige sieraden tot olijfolie en heerlijke thee. Zomerdromen wordt dit jaar groots afgesloten met een optreden van Niels Geusebroek. Er is dit jaar geen maanlichtconcert, maar deze professionele artiest komt direct om 17.00 uur.

Uitgebreid

Door de grote publieke belangstelling is het terrein dit jaar uitgebreid. Het kinderplein komt op het veld in de buurt van het ziekenhuis. Op dit veld kunnen kinderen genieten van een ouderwetse draaimolen, een kunstwerk schieten bij Hatseflats, meedoen aan de diverse circusworkshops bij circus Malle Balle of iets kopen op de kindermarkt. Bij het kinderveld staan ook leuke eettenten. Wat te denken van de pannenkoekenwagen van de Ronde Tafel of de Toffe Tosti’s. In de Kunstlaan tonen diverse kunstenaars, professionals en amateurs hun werk. Serviceclubs uit Den Helder verzorgen heerlijke hapjes en drankjes op het middenveld van het park bij het grote podium. Om 17.30 uur is er wederom een badeendjesrace. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark. Op het danspodium verzorgen leerlingen van Triade, Jan Plomp, OKK, Body Fit en Rik Niks verschillende optredens. Tevens zijn er gratis workshops. OKK staat met de tumblingbaan weer naast het podium, dit zal zijn om 13.00 en om 15.30 uur.