Jongerencentrum Vliet 60

Nieuws

DEN HELDER - Jongerencentrum Vliet 60 heeft verschillende activiteiten in januari op de planning staan.
2017 wordt ingeluid met een spetterend frisfeest voor de groepen 7 en 8. Vrijdag 20 januari begint de avond aan de Langevliet 60 om 19.30 uur en de avond duurt tot 22.00 uur. Entree is € 1,00 pp. Het thema is Hollywood. Dresscode voor deze avond is galakleding. DJ’s Timo Verpoort en Jamie Martin zijn beiden aanwezig. Koop snel kaarten. Reserveren kan bij Vliet 60, via een appje of bel 06-81455263. Een reactie achterlaten op Facebook kan ook: Vliet Julianadorp.
Zaterdag 21 januari 2017 van 12.00 tot 17.00 uur is Vliet 60 op de Gasthuisstraat 2 te alkmaar om mee te doen aan workshops bij het Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord Art.1. Centraal staat deze middag Hoe maak jij je positie/recht in de samenleving waar? Hoe bevorder je gelijke kansen voor jouw groep? De workshop onderwerpen zijn: Control Alt Delete: leert je welke rechten je hebt in deze situaties, wat je kunt doen om de situatie in eigen hand te houden en escalatie te voorkomen. Solliciteren met vooroordelen: Hoe ga je om met discriminatie bij sollicitatie? Afkomst, leeftijd, beperking, geslacht zijn al jaren belangrijke gronden van discriminatie. Hoe kun je sociale media inzetten ter bevordering van meer gelijke behandeling? Hoe werken we aan een mooie gezamenlijke toekomst in Nederland?


Voorlichting voor ouders over pesten

Iedere week worden honderdduizenden kinderen gepest in Nederland, twaalf procent van alle tieners zegt wel eens via het internet te pesten (cyberpesten). Pesten is laf en kan kinderen onzeker, angstig en verdrietig maken. Ook tientallen jaren na het pesten kan iemand de gevolgen van het pesten nog dagelijks ondervinden. Schoolprestaties en het sociaal functioneren kunnen ernstig lijden onder het pesten. Voor veel ouders is het lastig om goed te handelen bij pestgedrag, of het kind nou zelf gepest wordt, of een ander kind pest. Zonder steun van de ouders is het lastig om pesten effectief aan te pakken. Dinsdagavond 31 januari 2017 is in jongerencentrum Vliet 60 van 19.30 tot 21.00 uur een voorlichtingsavond voor ouders. Deelname is gratis. Na een inleiding over de werking van het puberbrein, wordt gedrag van het kind benoemd en besproken welke rol ouders hebben. Daarna wordt uitleg gegeven over gamen en social media (Digitaal/Cyberpesten) en is er aandacht voor ouders, en voorbeeldgedrag. De voorlichting wordt gegeven door Brijder Jeugd.
Jongerencentrum Vliet60 ligt aan Langevliet 60 in Den Helder (Julianadorp). Zie ook www.jwdh.nl