Jubileummaand bij De Helderse Vallei - Prachtig zomers theaterseizoen in openluchttheater

Nieuws

DEN HELDER - De Helderse Vallei bestaat vijf jaar. Daarom is de maand juni uitgeroepen tot ‘Jubileummaand’. Elke zondag in juni wordt een gratis activiteit aan bezoekers aangeboden. De rest van de zomer wordt het een prachtig zomers theaterseizoen in het openluchttheater van De Helderse Vallei. Het seizoen start zondag 31 mei om 13.00 uur met de speelse, vrolijke en ontroerende poppenvoorstelling 'Raaf, géén kip' voor kinderen vanaf zes jaar.

De voorstelling gaat over een raaf die in het bos geboren wordt. Raaf is het enige witte kuiken tussen allemaal zwarte broertjes, waardoor hij het nest uit gepest wordt... Alle dieren in het bos denken dat Raaf een kip is en dat maakt Raaf verdrietig. Hij wil niet anders zijn, hij wil erbij horen en vrienden maken. In deze wervelende, grappige theatervoorstelling ontdekt Raaf wie hij werkelijk is: Raaf, géén kip! Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis, deze wordt aangeboden door de Stichting openluchttheater.

Elke zondag feest

Om het vijfjarig bestaan van De Helderse Vallei te vieren wordt elke zondag een gratis activiteit aangeboden. Op 7 juni mogen bezoekers (zolang de voorraad strekt) bij de balie in het bezoekerscentrum tussen 14.00 en 15.30 uur een rugzakje ‘kriebelbeestjes’ of ‘watergeheimen’ met leuke opdrachten lenen en zelf op pad gaan om ontdekkingen te doen. Zondag 14 juni komt vlinderkenner Klaas Kaag van de KNNV tussen 11.00 en 16.00 uur van alles vertellen over vlinders en geschikte planten en bloemen voor een vlindertuin. Ook is het boek ‘Vlinder van dijk tot duin’ te koop, dat meteen gesigneerd kan worden. Kom ook kijken bij de koolwitjeskast waar de cyclus van ei tot vlinder te zien is met echte eitjes, rupsen en vlindercocons. Leen een vlinder zoekkaart en ga zelf buiten op zoek naar vlinders.
Vogels en bijen

Vogelwerkgroep Den Helder e.o. houdt zondag 21 juni tussen 14.00 en 15.30 uur een speciale vogelquiz voor bezoekers van alle leeftijden. Ook zijn er diverse bijzondere opgezette vogels te bewonderen. Het laatste weekend van juni, op zondag 28 juni, zijn tussen 14.00 en 15.30 uur vrijwilligers van de Bijenvereniging Kop van Noord-Holland aanwezig om bezoekers van alles te vertellen over bijen en insecten. Kinderen kunnen dan onderzoek doen en de dieren natekenen.
Voor al deze activiteiten geldt dat deelname gratis is en dat aanmelden vooraf niet nodig is. De Helderse Vallei is te vinden bij parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op www.deheldersevallei.nl.