Janoela met haar rechterhand Sylvia
Janoela met haar rechterhand Sylvia (Foto: Vincent de Vries)

‘Toen deze kans voorbijkwam heb ik niet lang getwijfeld’

Partnerbijdrage

JULIANADORP - Als je weleens in het winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp bent geweest, ken je de zaak misschien al. Vanaf 1 juni dit jaar heeft de viswinkel in het winkelcentrum een nieuwe eigenaresse. Voorheen zat hier Vis op ´t Drooghe en inmiddels heeft de viswinkel een nieuwe naam: Visspecialist Brussee. 

Door: Oesha van Dijk

Nieuwe eigenaresse in viswinkel Julianadorp

Janoela: ‘’Op mijn 15e ben ik begonnen bij een Volendamse viswinkel in de Rijp. Dit beviel mij zo goed dat ik op mijn 17e gestopt ben met de Hotelschool om fulltime te gaan werken in een viskraam. Vis is echt mijn passie. Ik heb in een aantal viswinkels gewerkt en ik ben leidinggevende geweest bij een viswinkel in Alkmaar. Vis op ´t Drooghe ging ermee stoppen en toen ik dat hoorde heb ik niet lang getwijfeld, nu ben ik de trotse eigenaresse van deze viszaak in Julianadorp. Ik ben nog even doorgegaan onder de oude naam maar ik heb inmiddels de keuze gemaakt om door te gaan onder een nieuwe naam. Dit is een nieuwe start voor de viswinkel in het winkelcentrum’’.

Bij Visspecialist Brusse komen de klanten vaak terug voor de verse kibbeling. ‘’Onze kibbeling wordt gemaakt van kabeljauw, tegenwoordig zie je steeds vaker dat viswinkels kibbeling maken van heek of koolvis om de kosten te besparen. Wij vinden dat échte kibbeling gemaakt moet zijn van kabeljauw. De klanten komen ook graag terug voor onze verse haring. Wij fileren de haringen de hele dag door omdat dan de kwaliteit van de vis niet verloren gaat. Naast heerlijke verse vis kun je bij ons ook terecht voor een uitgebreid assortiment maaltijden zoals vispaella, visbami, vispizza, visgratins en meer. Alle gerechten en sauzen worden in onze eigen keuken iedere dag vers bereid’’, aldus Janoela. 

‘Vis is mijn passie’

Eet minimaal 1 keer per week vis

Voor een gezond voedingspatroon is het advies om minimaal 1 keer per week vis te eten, of schaal- en schelpdieren. Kies bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Daarin zit het meeste omega-3: een gezond visvetzuur. Een portie van 100 gram bevat ongeveer 7 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Net als de mens, kunnen vissen zelf geen omega-3 aanmaken. Omega-3 komt in de vis terecht, omdat de vis algen eet of vissen eet die algen eten. De meeste Nederlanders eten te weinig vis. Maar 34% haalt de aanbevolen hoeveelheid van eens per week.

Visschotels, een verassend alternatief

Heb je binnenkort een verjaardag of een feestje? Janoela: ‘’Bij Visspecialist Brussee kun je ook verse visschotels bestellen. Een visschotel staat ook leuk op tafel tijdens de feestdagen en het is voor op een verjaardag een gezond alternatief voor de standaard bittergarnituur’’.

Weggooien is zonde

Elke dag, tussen 16:00 en 17:00 uur wordt de gebakken koude vis verkocht met 40% korting. Denk bijvoorbeeld aan lekkerbek, gebakken heek filet, kibbeling en schol. ´Weggooien is zonde en mocht je even iets minder te besteden hebben kun je het laatste uur bij ons langskomen om gebakken koude vis te kopen met korting´

Actie

Visspecialist Brusse wil graag kennis maken met alle dorpers en daarom heeft Janoela een leuke kennismakingsactie bedacht. De aanbiedingen gelden vanaf woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober.

Kibbeling van echte kabeljauw - 1 kilo van 25 euro naar 18 euro.
Verse kabeljauw filet - 1 kilo van 30 euro naar 24 euro.
Visbami en paella - 1 kilo van 15 euro naar 12 euro.
3 haringen voor 6,50 euro en de vierde haring is gratis.
Volg Visspecialist Brussee ook op social media: Instagram: @visbrussee Facebook: @visspecialistbrussee

Visspecialist Brussee 
Drooghe Bol 1040 
1788 VB Julianadorp

De
Afbeelding
Op zoek naar huwelijken Algemeen 26 jan, 10:49
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Eindpresentatie koor Chantastic in Zevenskoop Uit 26 jan, 09:10
Afbeelding
Inschrijving schoolvoetbaltoernooi 2023 geopend Sport 25 jan, 13:42
Afbeelding
Lezing 'Vogelwacht op Engelsmanplaat' Algemeen 25 jan, 10:31
Afbeelding
Tuinvogeltelling bij Helderse Vallei Algemeen 25 jan, 09:52
Afbeelding
Nieuwe gemeentegids Den Helder binnenkort in de bus Algemeen 24 jan, 12:24
Afbeelding
Indische middag in de Draaikolk Uit 24 jan, 11:46
Afbeelding
Nieuw budget voor starterslening in Den Helder Algemeen 24 jan, 11:05
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:04
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Een bereikbare én leefbare Kop Algemeen 24 jan, 08:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.