‘Toen deze kans voorbijkwam heb ik niet lang getwijfeld’
JULIANADORP - Als je weleens in het winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp bent geweest, ken je de zaak misschien al. Vanaf 1 juni dit jaar heeft de viswinkel in het winkelcentrum een nieuwe eigenaresse. Voorheen zat hier Vis op ´t Drooghe en inmiddels heeft de viswinkel een nieuwe naam: Visspecialist Brussee.
Door: Oesha van Dijk
Nieuwe eigenaresse in viswinkel Julianadorp
Janoela: ‘’Op mijn 15e ben ik begonnen bij een Volendamse viswinkel in de Rijp. Dit beviel mij zo goed dat ik op mijn 17e gestopt ben met de Hotelschool om fulltime te gaan werken in een viskraam. Vis is echt mijn passie. Ik heb in een aantal viswinkels gewerkt en ik ben leidinggevende geweest bij een viswinkel in Alkmaar. Vis op ´t Drooghe ging ermee stoppen en toen ik dat hoorde heb ik niet lang getwijfeld, nu ben ik de trotse eigenaresse van deze viszaak in Julianadorp. Ik ben nog even doorgegaan onder de oude naam maar ik heb inmiddels de keuze gemaakt om door te gaan onder een nieuwe naam. Dit is een nieuwe start voor de viswinkel in het winkelcentrum’’.
Bij Visspecialist Brusse komen de klanten vaak terug voor de verse kibbeling. ‘’Onze kibbeling wordt gemaakt van kabeljauw, tegenwoordig zie je steeds vaker dat viswinkels kibbeling maken van heek of koolvis om de kosten te besparen. Wij vinden dat échte kibbeling gemaakt moet zijn van kabeljauw. De klanten komen ook graag terug voor onze verse haring. Wij fileren de haringen de hele dag door omdat dan de kwaliteit van de vis niet verloren gaat. Naast heerlijke verse vis kun je bij ons ook terecht voor een uitgebreid assortiment maaltijden zoals vispaella, visbami, vispizza, visgratins en meer. Alle gerechten en sauzen worden in onze eigen keuken iedere dag vers bereid’’, aldus Janoela.
‘Vis is mijn passie’
Eet minimaal 1 keer per week vis
Voor een gezond voedingspatroon is het advies om minimaal 1 keer per week vis te eten, of schaal- en schelpdieren. Kies bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Daarin zit het meeste omega-3: een gezond visvetzuur. Een portie van 100 gram bevat ongeveer 7 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Net als de mens, kunnen vissen zelf geen omega-3 aanmaken. Omega-3 komt in de vis terecht, omdat de vis algen eet of vissen eet die algen eten. De meeste Nederlanders eten te weinig vis. Maar 34% haalt de aanbevolen hoeveelheid van eens per week.
Visschotels, een verassend alternatief
Heb je binnenkort een verjaardag of een feestje? Janoela: ‘’Bij Visspecialist Brussee kun je ook verse visschotels bestellen. Een visschotel staat ook leuk op tafel tijdens de feestdagen en het is voor op een verjaardag een gezond alternatief voor de standaard bittergarnituur’’.
Weggooien is zonde
Elke dag, tussen 16:00 en 17:00 uur wordt de gebakken koude vis verkocht met 40% korting. Denk bijvoorbeeld aan lekkerbek, gebakken heek filet, kibbeling en schol. ´Weggooien is zonde en mocht je even iets minder te besteden hebben kun je het laatste uur bij ons langskomen om gebakken koude vis te kopen met korting´
Actie
Visspecialist Brusse wil graag kennis maken met alle dorpers en daarom heeft Janoela een leuke kennismakingsactie bedacht. De aanbiedingen gelden vanaf woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober.
Kibbeling van echte kabeljauw - 1 kilo van 25 euro naar 18 euro.
Verse kabeljauw filet - 1 kilo van 30 euro naar 24 euro.
Visbami en paella - 1 kilo van 15 euro naar 12 euro.
3 haringen voor 6,50 euro en de vierde haring is gratis.
Volg Visspecialist Brussee ook op social media: Instagram: @visbrussee Facebook: @visspecialistbrussee
Visspecialist Brussee
Drooghe Bol 1040
1788 VB Julianadorp