Bijeenkomst in Julianadorp over bewegen op latere leeftijd

Sport
Bewegen is op alle leeftijden belangrijk.
Bewegen is op alle leeftijden belangrijk. (Foto: Pexels)

JULIANADORP - Dinsdag 18 juli organiseert Omring een gratis bijeenkomst Rust Roest in Julianadorp. Naarmate we ouder worden gaan we vaak minder bewegen. Terwijl beweging op latere leeftijd juist erg belangrijk is. Lichamelijke beweging heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid. 

Lichamelijke beweging is niet alleen goed voor het hart, de bloedvaten en de longen, maar het heeft nog veel meer voordelen. Zo verkleint beweging de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes 2. Daarnaast verkleint het de kans op afname van de spiermassa en hersenaandoeningen zoals dementie.  

Bewegen op latere leeftijd

Het is soms lastig om voldoende in beweging te blijven op latere leeftijd. Tijdens de themabijeenkomst Rust Roest neemt een geriatrisch fysiotherapeut u mee in de wereld van ouder worden en beweging. U krijgt antwoord op vragen zoals: ‘Hoe zorgt u voor voldoende beweging op latere leeftijd?’, ‘Wat zijn goede oefeningen om lang fit en vitaal te blijven?’ en ‘Hoe kunt u uw lichaam op een goede manier belasten?’

Aan het einde van de bijeenkomst weet u meer over waarom het belangrijk is om te bewegen, welke verouderingsprocessen vertraagd worden door bewegen, hoeveel u moet bewegen en welke sporten en oefeningen u kunt doen om fit en vitaal te blijven.

De bijeenkomst is op 18 juli van 14:30 tot 16:30 uur. 

 Aanmelden via: www.omring.nl/omringpas/trainingen-bijeenkomsten/rust-roest of via 088 - 206 79 99.