Start2Bike bij de HRTC DOK in Den Helder

Sport
deelnemers start2bike atb najaar 2023.
deelnemers start2bike atb najaar 2023. (Foto: Abel van Oossanen HRTC DOK)

DEN HELDER - De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op 23 maart in Den Helder bij de HRTC DOK aan de Guldemondweg. 

Stap met een zeker gevoel op je racefiets

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig wielrennen. In zes trainingen van elk anderhalf uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen. 

Voor wie 

Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar de Start2Bike-trainingen bij de HRTC DOK in Den Helder. Startdatum: 23 maart 2024 tot en met 27 april. Tijd: 10.30 tot 12.00 uur en vanaf 6 april 09.00 tot 10.30 uur. Locatie: HRTC DOK aan de Guldemondweg. Deelnamekosten: € 40,- voor zes trainingen. Wat neem je mee: racefiets, helm, voldoende drinken. 

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. De inschrijving is reeds geopend. Ook kan je contact opnemen met de voorzitter van HRTC DOK via voorzitter@hrtcdok.nl 

Dit leer je: als wielrenner ben je na zes lessen getraind om een tocht van van 50 kilometer te voltooien.  Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Denk aan: goed schakelen en remmen,  klimmen, afdalen en bochten nemen. Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie.

trainingsgoep HRTC DOK.