De zandprinses in Den Helder

Uit
De zandprinses.
De zandprinses. (Foto: aangeleverd)

Zandkunstenares Rosa van der Vijver strooit en schuift met zand op een lichtplaat en laat doelgericht en op een betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Daardoor ontstaat een onvergetelijk visueel spektakel, een schouwspel tussen licht en donker, waarbij ontroering en verwondering centraal staan. Intussen klinkt de muziek van fantastische muzikanten.

DEN HELDER - In de Bethelkerk, Prins Hendriklaan 14 in Den Helder valt zaterdag 22 april te genieten van de prachtige muziek en het fenomenale optreden van zandprinses Rosa van der Vijver en de band van Zingen in de kerk.

Het wordt een avond waarin de Oden van Salomo centraal staan maar er ook een verbinding wordt gelegd met het verhaal van Pasen. De Oden zijn liederen van ‘80-’120 na Christus, die door de jonge Syrische kerk zijn geschreven en gezongen. Wie was Jezus voor de gelovige mensen in die tijd? En hoe bezongen ze hem? De Oden zijn Salomo zijn hertaald en op hedendaagse muziek gezet. Eén van de Oden is nu al te beluisteren via: https://www.youtube.com/watch?v=5zN5doCX5Vs&ab_channel=DeOdenvanSalomo

Ware belevenis

Een Oden concert is een ware belevenis. Het belooft een energieke en tegelijkertijd een bezinnende avond te worden. Je wordt meegenomen in het verhaal van Jezus, die naar de aarde en de mensen kwam. Hij baande voor mensen de weg om in vrijheid te gaan waar God hen voor heeft bedoeld. Je maakt kennis met het verhaal van de eerste Syrische christenen en hun liefde voor Jezus. Tijdens de voorstelling is er een collecte voor Noodhulp in de Oekraïne. Kerk in Actie werkt samen met kerken en christelijke organisaties om de meest kwetsbaren in Oekraïne en omringende landen te helpen.

De Oden van Salomo met de zandprinses, zaterdag 22 april, aanvang 20.00 uur, de Bethelkerk gaat open om 19.30 uur. Kaarten: volwassenen €12,50 | kinderen tot en met twaalf jaar €5,00.

Kaarten zijn te bestellen via: https://zingenindekerk.nl/evenementen/de-oden-van-salomo-en-de-zandkunstenares-den-helder