Twee ongelukken op N242

112-nieuws
Busje met schade.
Busje met schade. (Foto: Inter Visual Studio)

HEERHUGOWAARD - Op de N242, net voorbij de N194 (Kamerlingh Onnesweg) bij Heerhugowaard hebben donderdag 23 juni kort na elkaar twee ongevallen plaats gevonden. Het eerste ongeval was net voorbij de verkeerslichten, richting het noorden, waarbij een bestuurder van een Tesla hard in de remmen moest vanwege traag/stilstaand verkeer.

De Tesla zelf vond dat blijkbaar dat er niet genoeg werd geremd waardoor de auto in noodstopmodus ging. De Renault daarachter kon niet meer tijdig remmen en botste erop. Beide auto’s zijn voor de verkeersveiligheid en met oog op overlast naar de bushalte gereden om de zaak af te handelen. Beide auto’s zijn door de Berger afgevoerd.

Kort daarna en iets verderop moest de bestuurster van een Volvo vol in de remmen omdat er bij een wegversmalling voor haar nog net verkeer voorschoot. De vrouw stuurde gelijk opzij de berm in en werd geraakt door een Mini die het niet kon beremmen, die vervolgens weer werd geramd werd door een busje vol gereedschap die haar weer niet kon ontwijken.

Behalve de Volvo zijn ook de twee andere voertuigen afgesleept door de berger.

De weg was korte tijd afgezet.