UPDATE

Asbest vrijgekomen bij brand aan Middenweg

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter VIsual Studio)

HEERHUGOWAARD - Donderdagavond 27 oktober waren in de wijde omgeving brandweersirenes te horen vanwege een grote brand in de caravanstalling van Rick Bleeker aan de Middenweg in Heerhugowaard. Maandag 31 oktober werd bekend dat bij de brand asbest is vrijgekomen. Op het privéterrein van het getroffen bedrijf en bij het adres ernaast werden asbestresten gevonden. Het terrein is afgezet en wordt deze week schoongemaakt.

De Omgevingsdienst heeft na de verwoestende brand onderzoek gedaan naar mogelijk schadelijke effecten voor het milieu en de gezondheid van omwonenden. Daaruit blijkt dat er geen asbest terechtkwam in de openbare ruimte of in tuinen van buren. Vier loodsen werden door de brand volledig in de as gelegd. De brandweer moest flink opschalen om het vuur te blussen. Tientallen campers en caravans zijn verwoest. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onbekend. Volgens de gemeente Dijk en Waard kunnen bewoners die deeltjes in hun tuin aantreffen, deze zelf verwijderen. 

Donderdag brak even na 21.00 uur brand uit aan de Middenweg in De Noord. De brandweer werd groots ingezet om de vuurzee te blussen. Hulpdiensten uit de hele omgeving zijn om assistentie gevraagd. Een zogenoemd grootwatertransport was ter plekke om de brandweerauto’s van genoeg water te voorzien. De hele Middenweg werd afgesloten. Er waren grote knallen te horen vanwege het ontploffen van gasflessen. Op het terrein staan vier loodsen en een windturbine. Eén van die loodsen is in brand gevlogen, de andere drie en de windturbine werden uit voorzorg natgehouden. Om 23.23 uur werd gemeld dat de brand onder controle was.