Bibliotheek, Forte en Atalanta slaan handen ineen

Algemeen
Het Boekstart-contract wordt ondertekend door Jan Kaldenbach en Dieuwke Tesselaar. (Foto: aangeleverd)
Het Boekstart-contract wordt ondertekend door Jan Kaldenbach en Dieuwke Tesselaar. (Foto: aangeleverd) Foto: Aangeleverd

HEERHUGOWAARD - Jan Kaldenbach, sectormanager innovatie en ontwikkeling van Bibliotheek Kennemerwaard en Dieuwke Tesselaar, locatieleider van Forte kinderopvang, ondertekenden vrijdagochtend 25 januari bij Kindcentrum Atalanta een contract voor het project Boekstart. Namens de gemeente onderstreepte wethouder Jan van der Starre het belang van taal- en leesvaardigheid voor de jongste jeugd.

Boekstart, dat inmiddels tien jaar bestaat, stimuleert kinderen om op een zo jong mogelijke leeftijd met taal en lezen in aanraking te komen door baby's van drie maanden bij het consultatiebureau een Boekstartkoffertje cadeau te doen. Samen met de 'Bibliotheek op school' worden met dit project landelijk zo'n 900.000 kinderen bereikt. "Dagelijks zijn op onze school ouders actief om onze mooie bibliotheek op orde te houden", aldus Ans van Trierum, directrice van Kindcentrum Atalanta. 

De Bibliotheek op school is een intensieve, meerjarige samenwerking tussen basisscholen en de bibliotheek. Van Trierum: "Doordat de bibliotheken en scholen hun krachten bundelen en elkaars expertise en bewezen programma's benutten werken ze samen aan aantoonbare verbetering van onderwijsresultaten op het gebied van lees- en taalvaardigheid en informatie en mediavaardigheid. Zo gaan we samen de strijd aan tegen laaggeletterdheid en dragen we bij aan de mediawijsheid van burgers. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen daardoor meer en behalen betere schoolresultaten."