Openingstoernooi Judoschool EBI-Sports

Algemeen
Het team van kampioen Duitsland bestond uit Nova Klaver, Dean Schelvis, Tygo Korver, Rayer van Duin, Sem Sikking, Sydney de Boer, Sien Ligthart, Sem Horstman, Kars Bruin en Coach Mats Timmerman.
Het team van kampioen Duitsland bestond uit Nova Klaver, Dean Schelvis, Tygo Korver, Rayer van Duin, Sem Sikking, Sydney de Boer, Sien Ligthart, Sem Horstman, Kars Bruin en Coach Mats Timmerman. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk heeft dit weekend het 13e Openingstoernooi gehouden.

De aanwezige judoka's van de Judoschool werden in acht teams verdeeld in twee poules van vier judoka's die elk onder de naam van een land speelden. Ook waren er judoka's van Asahi San, Beentjes Sport en van het buurthuis de Ezel aanwezig.

Elk team speelde drie wedstrijden en na drie rondes werden de punten opgeteld en konden de kruisfinales gespeeld worden. Daarna begonnen de finales voor de beste vier teams en werden daarna de prijzen verdeeld. De judoka's die gewonnen hebben mogen bij dit toernooi zelf kiezen welke prijs ze willen. De teams werden gecoacht door de oudere judoka's van de club en er stonden weer veel vrijwilligers klaar om de kinderen deze dag te kunnen laten judoën.

De teams van Nederland in poule A en Duitsland in poule B waren erg sterk en wonnen alle drie de wedstrijden in de poule en moesten in de kruisfinales afrekenen met de nummers 2 van de poules. Dat waren Italië en Griekenland. Voor de landen; Brazilië van Bodine, Argentinië van Noman, Japan van Thomas en Amerika van Damian zat er vandaag niet meer in dan voor de plekken 5 tot en met 8 te strijden.

De finalewedstrijd voor de eerste en tweede plaats ging tussen Nederland en Duitsland en voor de derde of vierde plaats tussen Italië en Griekenland. De partij ging gelijk op en na vier partijen stond het 4-4, toen liep Griekenland uit naar 8-4 maar wonnen de laatste twee gewichten van Italië hun partijen en was de laatste wedstrijd de beslissende en werd het 10-8 voor Italië en werd 3e en de judoka's van Griekenland gingen naar huis met de vierde prijs medailles. Team van Giekenland bestond uit; Chris Schotvanger, Daniel Groot, Huub van Oppen, Kate van Duin, Nikki Trousselot, Samir Baku, Bas Nagelhout, Teun Kouwenhoven, Chris Pankras en Coach Jimmy Versteegh. Team Italië bestond uit: Jens Groot, Julian Tros, Duncan Schotvanger, Teije van Donselaar, Jeremy de Vogel, Rohan Sivasubramian, Joop Poland, Sara van Wicheren, Jasper Koster en Coach Chris Jonker.

Toen werd de grote finale gespeeld. Ook hier waren de eerste gewichten aan elkaar gewaagd en stond het ook op deze mat na vier partijen 4-4. Daarna liep Duitsland uit naar 12-4 en was de laatste partij nog wel voor Nederland maar werd de wedstrijd met 12-6 gewonnen door Duitsland. Het team van Nederland bestond uit; Jake Schelvis, Dylan Schuitemaker, Jur Doves, Lisette Zut, Auke Ettema, Colin Kemps, Dexter Bruin, Bink Warmerhoven, Joran Polhuis en Coach Jack Steensma. Het team van kampioen Duitsland bestond uit Nova Klaver, Dean Schelvis, Tygo Korver, Rayer van Duin, Sem Sikking, Sydney de Boer, Sien Ligthart, Sem Horstman, Kars Bruin en Coach Mats Timmerman.

Al met al was het weer een hele leuke opening van het seizoen. Vanaf volgende week gaan ook weer alle toernooien buiten de club van start. Meer informatie op: www.ebisports.nl.