Dag van de Stilte in Heerhugowaard

Algemeen
Even tot rust komen op de Dag van de Stilte.
Even tot rust komen op de Dag van de Stilte. (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Voor de negende keer wordt zondag 27 oktober de Dag van de Stilte gehouden, op de dag dat we van de zomertijd overgaan naar de wintertijd. Zomaar een uurtje extra! Om stil te staan bij de broodnodige rust misschien? In een wereld waarin stilte een schaars goed lijkt te worden, biedt de Heerhugowaardse Ria Nagel die zomaar aan op een presenteerblaadje, met de meditatiebijeenkomst rond het thema verstilling, van 10.30 tot 12.30 uur in ontmoetingscentrum Het Trefpunt aan het Burgplantsoen in Heerhugowaard (aanbellen bij de hoofdingang, nr. 71).

Verstillen is langzaam innerlijk steeds stiller worden. Want innerlijke stilte is er niet zomaar. Het vraagt tijd, geduld, vertragen. Natuurlijk is er die immer aanwezige stroom van gedachten, innerlijke beelden en stemmetjes. Deze stroom mag trager worden. Er mogen gaten van leegte invallen, gaten die langzamerhand wat groter worden. Verstillen is dus een weg die je gaat. Een bewegen naar de stilte toe. Een geleidelijke weg waarbij je steeds meer kalmte en rust ervaart. De bijeenkomst begint met een korte kennismaking, waarna men overgaat tot meditatie, waarbij de deelnemers geleidelijk aan steeds meer kalmte en rust ervaren. Ter afsluiting wordt gezamenlijk thee gedronken en kan er worden nagepraat. Ervaring met meditatie is niet nodig.

De kosten bedragen € 8,- per persoon, inclusief kopje thee met wat lekkers. Contant (en liefst gepast) te voldoen bij het begin van de bijeenkomst. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld. Aanmelden is noodzakelijk; mail naar ria.nagel@kpnmail.nl.