Geen Beddenrace Langedijk in 2020

Algemeen
De straten in Noord-Scharwoude zullen zaterdag 29 augustus leeg zijn...
De straten in Noord-Scharwoude zullen zaterdag 29 augustus leeg zijn... Foto: Remon Stroomer

LANGEDIJK -  Dinsdag 21 april werd het besluit gedeeld dat er tot 1 september geen evenementen mogen worden georganiseerd. Hierop heeft de organisatie SportEvents Langedijk met pijn in het hart besloten om Beddenrace Langedijk 2020 te annuleren welke op zaterdag 29 augustus zou worden gehouden.

Eind maart is ondanks alle onzekerheden besloten om toch te starten met de inschrijvingen. SportEvents Langedijk hield hoop dat Beddenrace Langedijk toch nog in augustus georganiseerd kon worden. Echter hielden zij er wel sterk rekening mee dat deze editie anders zou zijn dan de afgelopen jaren. Deelnemers konden zich tenslotte niet optimaal voorbereiden en ook een flink aantal van onze sponsors worden hard getroffen door alle genomen maatregelen van de afgelopen periode. Ondanks dat men zich niet optimaal kon voorbereiden, was het deelnemersaantal zeer hoopgevend.

Er is nagedacht om Beddenrace Langedijk op een later moment dit jaar te organiseren. Echter zijn er teveel onzekerheden waardoor er is besloten om een jaar over te slaan en ons nu al te richten op Beddenrace Langedijk 2021.

Toekomst

De organisatie bekijkt de toekomst positief. De nieuwe datum voor Beddenrace Langedijk 2021 is zelfs al bepaald. Dit is traditiegetrouw de laatste zaterdag van augustus en zal dus zijn op zaterdag 28 augustus. Om aan dit alles toch nog een positieve draai te geven. “Deelnemers hebben nu een jaar langer de tijd om zich optimaal voor te bereiden. Dus wij verwachten volgend jaar een flink aantal deelnemers aan de start. Laat de oude tijden weer herleven!” aldus de organisatie.