Afscheid van twee leerkrachten op De Vaart

Algemeen
Na schooltijd werden Jan en Ans door de collega's toegezongen en waren er cadeautjes.
Na schooltijd werden Jan en Ans door de collega's toegezongen en waren er cadeautjes. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Kindcentrum De Vaart voor opvang en onderwijs heeft afscheid genomen van twee ervaren leerkrachten. Jan Smit heeft altijd in Heerhugowaard gewerkt, 40 jaar nu. Hij begon in groep 7, dus zijn oudste leerling is alweer 51 jaar. Ans van Kemenade heeft 28 jaar in Heerhugowaard gewerkt. Beide wonen ze in Heerhugowaard.

Monique Bankras en Annemiek Ruiter ( tweehoofdige leiding Kindcentrum De Vaart): "Door de corona ging het afscheid echt anders dan we gewend zijn. Beide leerkrachten zijn langs de groepen gegaan, anders waren we met zijn allen bij elkaar gekomen in de aula of buiten. Ouders konden geen hand geven en mochten niet naar binnen, we spraken ze bij het hek aan het schoolplein. Ook de Oudervereniging kon geen inloop met koffie en taart organiseren. Er worden normaal gesproken oud-collega’s uitgenodigd en familie is welkom op de laatste werkdag, om samen wat te drinken. Donderdag vanaf 11.00 uur waren de partners van Jan en Ans wel aanwezig, ze hebben met zijn vieren een ronde langs de groepen gemaakt. Daarna was er in groep 7 een gezellige afsluitende middag in de klas. Het afscheidsetentje met de collega’s is uitgesteld. We spreken af in het najaar, als dat kan. Ze hebben toch een hele mooie laatste dag en week gehad en stoppen nu echt met het werken in het onderwijs. 

Leerlingen van groep 8 hebben met een interview afgenomen met de twee toppers van De Vaart, en ook met kinderen van de school. De kinderen zeiden in de interviews: meester Jan en juf Ans zijn lief, aardig en zeer behulpzaam. Ze kunnen ook streng zijn. De zijn terug te zien op www.kindcentrumdevaart.nl.

Jan en Ans gingen alle groepen af om afscheid te nemen.Hier zijn ze  bij groep 1/2.