Vastgoedondernemer Peter Koper (74) overleden

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Vincent de Vries)

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard is een van zijn meest markante ondernemers verloren. Vastgoedman Peter Koper is maandag 27 juli op 74-jarige leeftijd overleden. 

Koper, die op 18 december 1945 in Heemskerk werd geboren, zette zijn vastgoedbedrijf op de kaart, onder meer met het in het oog springende kantoor Forum nabij Station Heerhugowaard. Een pand dat hij graag deelde; de laatste jaren hebben met name steeds meer zorginstellingen er hun plekje gevonden. Daarnaast wordt hij herinnerd als een man die altijd nauw betrokken was bij de samenleving en daar ook veel voor deed. Zo organiseerde hij samen met zijn vrouw Thea en kinderen jarenlang het Familie Koper Gouden Dagen Koffieconcert voor ouderen in Cool kunst en cultuur. Het welzijn van ouderen was sowieso een belangrijk speerpunt voor Koper, die zich regelmatig inzette voor het Gouden Dagen Comité en ouderen uitnodigde voor een ritje in zijn sportwagen. Zijn inzet voor de Heerhugowaardse samenleving leverde hem in 2015 de titel Ereburger van de stad op. 

Maar Koper beperkte zich wat goede doelen betreft niet alleen tot Heerhugowaard; ook op Lombok heeft hij zijn sporen nagelaten, met name bij de weeskinderen aldaar. Na de zware aardbevingen in 2018 maakte de familie Koper zich sterk voor de wederopbouw van een tehuis voor weeskinderen. 

Koper is tevens een van de oprichters van Bedrijfskring Heerhugowaard en vervulde in het verleden de voorzittersrol. Op zijn site schrijft de Bedrijfskring: ‘Peters sociale bewogenheid en gave om ondernemend Heerhugowaard te verbinden zijn twee kenmerken die ons bij zullen blijven. Peter was samen met zijn vrouw Thea nog steeds één van de vaste gasten tijdens onze bijeenkomsten en zijn brede lach en enthousiasme zullen wij daar gaan missen.

Ook de kinderen van Peter, Remco en Siska, zijn zeer actief binnen de bedrijfskring. De één als commissielid werklocaties, de ander als commissielid evenementen. Onze gedachten en medeleven gaan daarom in het bijzonder naar Thea, Remco, Siska maar ook zeker naar de andere naaste familieleden uit. Op het fundament dat Peter gelegd heeft bouwen wij als vereniging verder.’

De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Gelegenheid tot condoleren is er vrijdag 31 juli van 15.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 21.00 uur bij de familie thuis op de Stationsweg 61 in Heerhugowaard.