Wat is er allemaal te doen bij Cool kunst en cultuur?

Algemeen
The Doors in Concert.
The Doors in Concert. (Foto:Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur heeft voor de komende paar weken weer een leuk, gevarieerd aanbod aan activiteiten, voorstellingen en optredens op het programma staan. Met deze keer onder meer een theatercollege over strafrecht, muziek van The Doors en een escapetour door het theater!

Strafrecht

Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken als de verdachte ontkent? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? En hoe kan het dat een draaideurcrimineel wegkomt met een taakstraf? In dit theatercollege geeft strafrechter Gerlof Meijer het antwoord op deze vragen en geeft hij inzicht in de dilemma’s waar hij soms mee te maken heeft. Woensdag 12 augustus, 19.30 en 21.30 uur.

The Doors in Concert

Lang haar en kort haar, liefde en haat, vrede en oorlog; de jaren zestig kenmerkten zich door tegenstellingen. Vanuit San Francisco veroverde flowerpower de wereld. Tegelijkertijd werd in Los Angeles de duistere en ongrijpbare band The Doors geboren. De charismatische Jim Morrison gaf een duidelijk tegengeluid: geen ‘Peace and Love’ maar ‘Sex and Death’, met nummers als ‘Light my Fire’, ‘Break on Through’, ‘L.A. Woman’ en ‘Riders on the Storm’. Herbeleef de rauwe boodschap van The Doors en raak betoverd door hun sprankelende muziek, Jim Morrisons obscure dansen en zijn intense poëzie. Donderdag 13 augustus, 19.30 en 21.30 uur.

Viggo Waas

Viggo Waas was jarenlang de ‘meestervoorspeller’ bij Edwin Evers. Maar wie is de meestervoorspeller eigenlijk? Een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst voor de toekomst? Na het stoppen van NUHR dreigde voor Viggo een zwart gat, dat werd ingevuld met structuurloos leven; het schrijven van een roman, een opleiding tot trainer-coach voetbal, een voorzitterschap van een VvE, de dood van zijn moeder en de eenzaamheid van zijn vader. Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen. Het mag misschien vreemd klinken, maar dat vindt hij nog steeds het leukste wat er is. Daarom komt de meestervoorspeller troost en onzekerheid bieden aan alle mensen. Een cabaretvoorstelling met voorspellende waarde... Woensdag 19 augustus, 19.30 en 21.30 uur

Stand-up Philosophy

We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord. Stand-up philosopher Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk haar op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die mooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn. Van Dolron ontmoette mensen in onder andere een tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen. De voorstelling is een reisverslag, een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Ze deelt het podium telkens in afwisselende samenstellingen, maar met vaste gasten Marcio Da Silva en Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat haar muzikaal bij en componeert live muziek. Donderdag 20 augustus, 20.15 uur

Zingen over mooie dingen

Zing mee met de leukste, vrolijkste, mooiste en grappigste liedjes van Ageeth de Haan. Kinderen (van twee jaar en ouder) kunnen lekker komen luisteren maar mogen natuurlijk ook meezingen! Bijvoorbeeld over sneeuw, kleuren, wilde dieren, vergeetachtige papa’s en nog veel meer mooie dingen om over te zingen. Een warm en interactief liedjesprogramma zonder attributen en mét overtuigend spel en aanstekelijke liedjes. Zaterdag 22 augustus, 10.30 uur.

Roger Waters’ The Wall

Al je zintuigen komen tot leven tijdens deze indrukwekkende concertfilm! Rockmusicus en songwriter Roger Waters, mede-oprichter en schrijver van vele Pink Floyd-hits, mengt het epische en het persoonlijke in zijn eigen concert: ‘Roger Waters: The Wall’. Duik terug in de tijd en herbeleef het epische Pink Floyd tijdperk met nummers als ‘In the Flesh’ en ‘Another Brick in the Wall’. Naast het concert zie je Waters ook een persoonlijke roadtrip maken en wordt hij herenigd met zijn voormalig Pink Floyd-bandmaatje Nick Mason. Zaterdag 22 augustus, 20.15 uur.

Aida

Na het succes van Delphi’ brengt De Maatjes de broadwayhit ‘Aida’ op de planken, een epische musical over liefde, loyaliteit en verraad! Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep Nubische vrouwen gevangen, waaronder de beeldschone Aida. Hij is op slag verliefd, maar schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af, want Amneris komt er al snel achter dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raak Aida in een innerlijke tweestrijd, omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Kijk voor tickets, coronaprotocollen en meer informatie op www.coolkunstencultuur.nl.

Viggo Waas: de meestervoorspeller.
Terug in de tijd met Roger Waters van Pink Floyd.
Ageeth de Haan zingt over mooie dingen.