Limousine en rode loper voor Langedijker filmsterren

Algemeen
Thijn, Jurre, Emma, Ninte, Marre, Nikky-Janey, Sifra en Kim zijn de sterren van de film Het Amulet.
Thijn, Jurre, Emma, Ninte, Marre, Nikky-Janey, Sifra en Kim zijn de sterren van de film Het Amulet. (Foto: Marjolein Ansink)

BROEK OP LANGEDIJK - Het zal je gebeuren. Je bent leerling van Het Mozaïek uit Broek op Langedijk, doet mee aan een workshop De Ontdekkingsreis van WDO-Movies van oprichter/eigenaar Joey Kugelmann uit Langedijk, en voor je het weet ben je te gast op je eigen filmpremière in de Vue Alkmaar. Compleet met limousine en rode loper, en een megagrote bioscoopzaal vol fans!

Het overkwam Thijn, Jurre, Emma, Ninte, Marre, Nikky-Janey, Sifra en Kim tijdens de première van hun film Het Amulet. In september vorig jaar werd hun school geselecteerd om mee te doen aan dit bijzondere project. Initiator Joey Kugelmann startte in 2014 met WDO-Movies, waarin kinderen van basis- en middelbare scholen meedoen mee met de workshop ‘De Ontdekkingsreis’. Met als resultaat een film in bioscoopvertoning. In december vonden de filmopnames van Het Amulet plaats, onder andere in de Allemanskerk in Oudkarspel, het Winkelcentrum Broekerveiling en het schoolplein van Het Mozaïek. Vanwege de coronaperikelen werd de première uitgesteld, maar maandag was het dan zo ver.

De kinderen genoten enorm van hun film, al was het wel even slikken om jezelf op een megagroot filmdoek te zien! Maar bovenal spatte de trots ervan af, bij iedereen. Niet in de laatste plaats bij Joey, die in zijn toespraak aangaf supertrots te zijn op het eindproduct - de film - maar nog veel trotser op de weg die de kinderen hebben afgelegd naar deze dag toe. “Wie ben jij”, vraag ik altijd aan de kinderen en ‘wat is je talent’. Veel kinderen kampen met faalangst, onzekerheid en een gevoel van minderwaardig zijn. Kinderen kunnen hard zijn naar elkaar toe en in deze tijd moet je dan stevig in je schoenen staan. In mijn workshops laat ik ze zien dat ze perfect zijn zoals ze zijn. En dat iedereen talent heeft. Als dat kwartje eenmaal valt, zie je schitterende dingen gebeuren.”

Lief Langedijk maakt mogelijk

Die gedachte ondersteunt de Stichting Lief Langedijk van harte, die heel graag positieve projecten in deze gemeente ondersteunt. Het bestuur was zeer enthousiast over dit filmproject van WDO Movies en besloot het te bekostigen. Marieke Neesen - Barten en Frits Westerkamp spraken hun waardering uit voor Joey en zijn missie om het beste uit kinderen te halen. Frits: “Wij vonden het interessant om het graf van de onbekende soldaat bij de Allemanskerk erin te verwerken en dat is zijdelings gebeurt. Ook de prachtige beelden die zijn gemaakt in met name de Allemanskerk zijn heel bijzonder. Het onderwerp pesten zit in de film, maar de eindboodschap is volgens Joey ‘Liefde overwint alles’. En dat sluit mooi aan bij de uitgangspunten van Stichting Lief Langedijk.”

De film ‘Het Amulet’ komt met kerst op het youtube kanaal van WDO en is dan voor iedereen te zien.