MET Welzijn Heerhugowaard deelt cadeaupakketten uit aan vrijwilligers

Algemeen
Als vrijwilliger kun je echt het verschil betekenen.
Als vrijwilliger kun je echt het verschil betekenen. (Foto:Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - MET Welzijn Heerhugowaard organiseert ook dit jaar in samenwerking met de gemeente Heerhugowaard de actie ‘Vrijwilligers bedankt!’ (in de week van 7 tot en met 15 november) en de Dag van de Mantelzorger (dinsdag 10 november). In verband met de coronacrisis ziet de actieweek er anders uit dan in voorgaande jaren. Dit keer zijn er geen activiteiten, in plaats daarvan stellen lokale ondernemers cadeaupakketten samen voor de Heerhugowaardse vrijwilligers en mantelzorgers.

Heerhugowaard telt meer dan 3.000 vrijwilligers en ruim 1.000 geregistreerde mantelzorgers. Inwoners van de gemeente Heerhugowaard die actief zijn als vrijwilliger of mantelzorger konden in voorgaande jaren tijdens de actie ‘Vrijwilligers bedankt!’ deelnemen aan tal van gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen. Deze kunnen helaas dit jaar niet doorgaan. Daarom is er nu door MET Welzijn gekozen voor het uitdelen van cadeaupakketten- en bonnen, als bedankje voor de inzet, tijd en toewijding van de vele vrijwilligers en mantelzorgers.

Pakketten en bonnen

De vrijwilligers kunnen zelf kiezen voor wat voor pakket of bon ze gaan. Het aanbod varieert van een sport- of verwenbon tot vrijkaartjes of een wijnpakket. Eén van de deelnemende lokale ondernemers is het Bakkums Boetje in De Noord. Die biedt een aantal soorten cadeaupakketten aan, waaronder een pakketje met smakelijke streekproducten, een pakket om thuis een herfststukje te maken of een kerstbomenbon. De vrijwilligers en mantelzorgers kunnen verder kiezen uit pakketten en bonnen van onder meer Vue Bioscoop, Cool kunst en cultuur, slijterij en wijnhandel Vinoci en Wonder’s Heerhugowaard. Het volledige aanbod staat vanaf oktober op www.vrijwilligers-bedankt.nl. Inschrijven kan van 1 tot en met 20 oktober via diezelfde site.

MET Welzijn Heerhugowaard hoopt zo’n 700 pakketten te kunnen aanbieden.