Cool tóch open voor de jeugd

Algemeen
Kinderen kunnen voor hun muzieklessen vanaf maandag 9 november weer gewoon terecht bij Cool.
Kinderen kunnen voor hun muzieklessen vanaf maandag 9 november weer gewoon terecht bij Cool. (Foto: Frits de Beer)

HEERHUGOWAARD - De lessen en cursussen voor kinderen tot en met zeventien jaar in Cool kunst en cultuur kunnen tóch doorgang vinden. Dat is besloten naar aanleiding van informatie van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en in goed overleg met de gemeente Heerhugowaard. Eerder was sprake van een tijdelijke, volledige sluiting van alle culturele instellingen, om zo het coronavirus te kunnen indammen. Onder voorwaarden kan de jeugd vanaf maandag 9 november tóch weer lessen en cursussen volgen in Cool.

Ouders mogen niet naar binnen

“Iedereen van achttien jaar en ouder, mag ons gebouw helaas niet betreden”, vertelt Roos Slot van Cool. “Dat betekent ook dat ouders in elk geval tot en met 18 november helaas niet mee naar binnen mogen. Tijdens de les of cursus is het voor ouders niet toegestaan om te wachten in Cool. Breng je je kind naar de les of cursus? Dit is mogelijk tot aan de draaideur.”

ProtoCool

Voor de kinderen en jongeren tot en met zeventien jaar gelden geen beperkingen. Alle groepslessen voor deze leeftijdsgroep kunnen doorgaan en onderling hoeven ze geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Roos: “Ons eerder opgestelde ProtoCool blijft uiteraard van kracht. Zo verzoeken we iedereen vanaf dertien jaar een mondkapje te dragen binnen de publieke ruimtes. Bekijk hier ons volledige ProtoCool.”

Online lessen voor 18+

De lessen en cursussen voor iedereen van achttien jaar en ouder, gaan in elk geval tot en met 18 november zoveel mogelijk online verder. Roos: “Specifieke informatie over de voortgang van de les of cursus, ontvang de cursisten zo spoedig mogelijk van de docent. Of ze hebben het inmiddels al ontvangen. Meer informatie over het aanbieden van online lessen staat vermeld in onze algemene voorwaarden.

Heb je vragen over de gang van zaken van de lessen en cursussen bij Cool kunst en cultuur? Neem dan contact op via info@coolkunstencultuur.nl.

Roos: “Wij hopen natuurlijk dat deze maatregelen effect zullen hebben. Wij gaan ervan uit dat alle leerlingen en cursisten, jong én oud(er), weer welkom zijn in Cool vanaf donderdag 19 november. Tot die tijd: #StayCool!”