Schrijf een brief en maak het verschil

Algemeen
Schrijf een brief en maak daarmee het verschil voor een ander.
Schrijf een brief en maak daarmee het verschil voor een ander. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De Amnesty werkgroep in Heerhugowaard had vele plannen om ook dit jaar weer stil te staan bij de Internationale Dag van de Mensenrechten, donderdag 10 december. “Ook wij hebben last van het coronavirus, in die zin dat we vrijwel niet in het openbaar actie kunnen voeren”, aldus Eric ten Napel namens de werkgroep.

Amnesty werkgroep Heerhugowaard voert op gepaste wijze actie

Maar daar heeft Amnesty International een oplossing voor bedacht. Eric: “Er zijn individuele schrijfpakketjes, met briefpapier, balpen, voorbeeldbrieven en kaarten. Dus u kunt vanuit huis toch protesteren tegen schendingen van de mensenrechten maar ook een kaartje sturen naar gevangen om uw solidariteit te tonen. Er zitten geen postzegels bij. Bestel bij Amnesty Heerhugowaard een pakketje, en we brengen het bij u thuis.”

Via www.amnestyheerhugowaard.nl kan men ook online actief een steentje bijdragen door een petitie of een e-mail te onderteken. De acties wisselen regelmatig. Eric: “Vanaf 20 november, de Internationale Dag van het Kind, kunt u via onze website ook online actief worden voor deze Write for Rights actie.”

Wilt u een individueel pakketje? Stuur dan een e-mail met uw naam en adres naar info@amnestyheerhugowaard.nl.