Filmopnames op IKC Oudkarspel

Algemeen
vlnr: Femke, Charlotte, Kamil, Cas / Tessa, Sam en Maarten.
vlnr: Femke, Charlotte, Kamil, Cas / Tessa, Sam en Maarten. (Foto: Theo Annes)

OUDKARSPEL - Onlangs werd het IKC Oudkarspel benaderd door de organisatie ‘Save the Children’ om mee te werken aan de promotiefilm voor hun nieuwe kerstactie ‘Zet een bordje bij’.

Met deze kerstactie roept de organisatie iedereen op om alleen of samen met familie, vrienden, collega’s, medeleerlingen, sportmaatjes, et cetera ‘een bordje bij te zetten’ op hun (digitale) kersttafel. Het doel is om zoveel mogelijk bordjes = donaties van elk 10 euro binnen te krijgen om daarmee ondervoede kinderen en hun gezin eten te geven.

Op het IKC werd een promotiefilmpje gemaakt om scholen enthousiast te maken om acties te bedenken om ‘Zet een bordje bij’ tot een succes te maken. Bijvoorbeeld door zelf een filmpje op te nemen en hierin te laten zien hoe je de actie kunt promoten! Voor het maken van de promotiefilm werd één klaslokaal van IKC Oudkarspel omgebouwd tot filmset. De regisseur Tessa, geluidsman Sam en cameraman Maarten filmden allerlei acties in en buiten de school waarmee IKC Oudkarspel geld ophaalt voor dit goede doel.

Benthe de Jong was deze dag aanwezig namens Save the Children. “De kinderen deden het zó goed! Het vergt heel veel geduld, zo’n film opnemen. Dingen gaan anders dan gepland, opeens moet het licht toch ergens anders staan, er moet wat opnieuw, en nog een keer, kortom: we vragen best wat van de kinderen! Ook Kamil, die namens de KanzKlas aanwezig was, deed het heel goed. Vooral voor hem was dit een spannende dag, met veel prikkels. Maar met behulp van zijn begeleidster deed hij hartstikke goed mee.”

De organisatie ‘Save the Children’ probeert zoveel mogelijk kinderen (via en scholen) bij de actie te betrekken. Er is een speciale actiewebsite voor scholen en er is een lespakket ontwikkeld. Meer informatie over de actie: www.zeteenbordjebij.nl. 

Zie hier het filmpje dat de IKC leerlingen maakten!