Vrouwenclub Esposa laat wensen Noordenders in vervulling gaan

Algemeen
Vlnr. Liane Borst, Marlou Zuurbier, Linda Neeft en Arianne Moraal van Esposa hopen dat de kerstboom vol met wensen komt te hangen.
Vlnr. Liane Borst, Marlou Zuurbier, Linda Neeft en Arianne Moraal van Esposa hopen dat de kerstboom vol met wensen komt te hangen. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD-NOORD – December is traditiegetrouw de maand waarin we op zoek gaan naar verbinding. Dat herkennen ook de dertien vrouwen uit De Noord die zich verenigd hebben in Esposa. “In deze gekke tijden willen wij iets betekenen voor een ander”, vertelt Linda Neeft, een van de initiatiefneemsters van de culturele vrouwenclub. “Daarom gaan we wensen vervullen van Noordenders. Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december verandert de kerstboom op het Sint Annaplein in ‘Wensboom De Noord’ en mag iedereen een speciale wenskaart in de boom hangen. Die proberen wij gedurende heel 2021 in vervulling te laten gaan.”

Kerstboom Sint Annaplein is drie dagen lang ‘Wensboom De Noord’

Met hun rode roos in het haar, felrode lippenstift, zwarte bovenkleding en bijpassende tas met eigen logo erop zijn de dames van Esposa makkelijk herkenbaar. De groep van dertien vrouwen uit Heerhugowaard-Noord – allen tussen de 30 en 50 jaar oud – komen sinds september maandelijks bij elkaar voor ‘een gezellige, verrijkende avond met inhoud’. “Het idee was om dat in Bleeker te doen, maar dat is vanwege de strengere coronamaatregelen pas één keer gelukt”, vertelt Marlou Zuurbier, net als Linda ook al vanaf het eerste uur bij Esposa betrokken. “Maar de online avonden ervaren we ook als heel waardevol.”

Jaarlijks terugkerend evenement

Marlou: “We willen graag iets kunnen betekenen voor de lokale samenleving hier in De Noord. Esposa is zeker geen vriendinnenclubje, maar een divers gezelschap van vrouwen die iets kunnen en willen betekenen voor een ander. Van de wensboom willen we een jaarlijks terugkerend evenement maken. Het liefst in een braderiesfeer, met muziek, eten en drinken. Helaas zit dat er dit jaar niet in, maar we zullen – binnen de mogelijkheden die we hebben - zeker zorgen voor een kerstsfeer.”

‘Wees creatief’

De vrouwen zijn heel benieuwd hoeveel wensen uiteindelijk in de boom zullen komen te hangen en wat voor wensen ze mogen verwachten. “Het gaat natuurlijk vooral om het gebaar. Denk aan een bedankje in de vorm van een mooie bos bloemen of een smakelijke taart. Of misschien zijn er klusjes in huis die maar blijven liggen”, legt Linda uit. “Maar we hopen zeker ook op persoonlijke wensen, passend bij die persoon. Iemand die altijd voor een ander klaarstaat die je een leuke dag wil bezorgen. Je mag voor iedereen een wens doen. Zolang het maar niet te veel geld kost of te lastig is om te realiseren. Wees creatief, dat vinden we leuk! In januari bepalen we welke wensen we in vervulling kunnen laten gaan. Wij komen graag in contact met mensen die mogelijk een rol van betekenis kunnen spelen in het uitvoeren van de wensen.”

Startkapitaal

Daarbij is uiteraard ook geld nodig. Esposa is nog op zoek naar sponsors en biedt hen verschillende opties. Informeer naar de mogelijkheden via esposadenoord@gmail.com. Dankzij een gulle gift van Bot Bouw heeft Esposa al een leuk ‘startkapitaal’ mogen ontvangen. “Daar zijn we hen echt super dankbaar voor”, aldus Linda. Het cadeautje kwam tot stand dankzij de inspanningen van de Noordender mannenclub Humulus Lupulus. “In De Noord heerst een enorm sterk ‘wij-gevoel’. Iedereen steekt als het nodig is de handen uit de mouwen om De Noord leefbaar te houden. Of het nou om het schoolplein, het sportcomplex of de woningbouw op Reinderseiland gaat; we gaan ervoor.” De wensboom vindt hopelijk een mooie, stevige plek in de Noordender klei!

De wensboom is vrijdag 18 december van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag 19 en zondag 20 december van 13.00 tot 17.00 uur open om wensen in op te hangen. De speciale wenskaarten liggen klaar bij de De Dagwinkel, Snackbar Hugo en in de kerk. Ook krijgen de leerlingen van de basisschool een kaart mee naar huis.

Meer weten? Kijk op www.esposadenoord.nl, www.instagram.com/esposa_de_noord en www.facebook.com/esposa.denoord.5