Lenette Logtenberg, programmaregisseur Ontwikkeling & Ontplooiing Bibliotheek Kennemerwaard en Herman Grol, voorzitter SeniorWeb Heerhugowaard.
Lenette Logtenberg, programmaregisseur Ontwikkeling & Ontplooiing Bibliotheek Kennemerwaard en Herman Grol, voorzitter SeniorWeb Heerhugowaard. (Foto: Aangeleverd)

SeniorWeb en Bibliotheek Kennemerwaard gaan intensief samenwerken

Algemeen

HEERHUGOWAARD - SeniorWeb Heerhugowaard verhuist naar de bibliotheekvestiging in Heerhugowaard. En SeniorWeb Alkmaar verhuist naar de bibliotheek in Alkmaar De Mare. Beide organisaties helpen volwassenen in het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden door middel van inloopspreekuren, workshops en cursussen.

De expertise en kennis die bij beide organisaties aanwezig is maakt dat digitaal minder vaardige volwassenen beter geholpen kunnen worden om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Dit geldt voor het gebruik van digitale apparaten als de smartphone, laptop/pc en tablet. Maar ook op het gebied van online veiligheid en privacy bieden we hulp.

Overeenkomst

Woensdag 9 december is een samenwerkingsovereenkomst tussen SeniorWeb Heerhugowaard en Bibliotheek Kennemerwaard ondertekent door Herman Grol, voorzitter SeniorWeb Heerhugowaard en Lenette Logtenberg, programmaregisseur Ontwikkeling & Ontplooiing van Bibliotheek Kennemerwaard. In januari wordt deze stap ook gezet met SeniorWeb Alkmaar.

Media Inloopspreekuur

Zowel gezamenlijk als apart worden activiteiten georganiseerd. De open inloop van SeniorWeb Heerhugowaard wordt samengevoegd met het spreekuur Mediawijsheid van Bibliotheek Kennemerwaard tot een Media Inloopspreekuur. Deze inloop zal in verband met de geldende coronamaatregelen vooral op basis van reservering plaatsvinden. Aanmelden voor de deze inloop kan via seniorweb.nl/heerhugowaard.

SeniorWeb Heerhugowaard

SeniorWeb Heerhugowaard helpt senioren al sinds 1998 met de ontwikkeling van hun digitale vaardigheden. SeniorWeb is in Heerhugowaard opgestart met hulp van de Rabobank en zat tot voor kort in de Sterrenwacht in Heerhugowaard. Vanaf januari zet SeniorWeb Heerhugowaard haar activiteiten voort in de bibliotheek in Heerhugowaard.

Afbeelding
Jonge zestigers zijn van harte welkom bij Ouderenbond KBO Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vergeten Kind vraagt aandacht voor jongeren die op straat dreigen te belanden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Pinnen in Dijk en Waard: waar vind je de pinautomaten? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Margret Molenaar (49) kreeg drie jaar geleden de diagnose kanker Algemeen 1 feb, 18:20
Afbeelding
LSVV niet op volle sterkte thuis onderuit Sport 1 feb, 18:03
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard verlengt opvang asielzoekers in Heer Hugo Algemeen 1 feb, 16:49
Afbeelding
18 nieuwe buurtbussen voor Noord-Holland-Noord Algemeen 1 feb, 14:46
Afbeelding
Corry en Jan ontmoetten elkaar op een kinderkamp en zijn nu 60 jaar getrouwd Algemeen 1 feb, 13:19
Afbeelding
BOL verliest onnodig van Roda '46 Sport 1 feb, 12:55
Afbeelding
Censuur treedt op in De Schelvis Uit 1 feb, 12:20
Afbeelding
Repair Café Heerhugowaard breidt uit Algemeen 1 feb, 11:18
Afbeelding
Marsha verloor beide ouders aan kanker Algemeen 1 feb, 10:59
Afbeelding
Turnsters TTL vijf maal op erepodium Sport 1 feb, 10:01