Lokaal talent schittert in de films van Joey Kugelmann

Algemeen
Afbeelding
(foto: WDO-Movies)

REGIO - WDO Films is een initiatief van de in Langedijk woonachtige entertainer/Singer-Songwriter Joey Kugelmann.  In 2014 startte Joey met WDO-Movies, waarin kinderen van basis- en middelbare scholen meedoen mee met de ‘Workshop De Ontdekkingsreis’. Met als resultaat een film in bioscoopvertoning. Samen met de kinderen bied ik een veilige omgeving om hun talenten te ontwikkelen”, legt Joey uit. 

WDO Movies heeft het afgelopen seizoen het roer omgegooid en is zich meer gaan bemoeien met de inhoud van de WDO Films. “De kijkcijfers stijgen en men is ons steeds meer gaan zien als een openbaar filmplatform voor jong en oud. Iedere WDO Film staat weer stil bij een ander thema en dit schiet werkelijk alle kanten op. Of het nu een fantasievol verhaal betreft, een thriller, drama of een WDO Film die nog meer de diepte ingaat op bijvoorbeeld thematieken als ‘racisme’, ‘discriminatie’, ‘integratie’ et cetera, wij staan garant voor een heuse beleving en films die mensen met elkaar in discussie brengen!”

Twee films in première

Vrijdag 18 december gingen er maar liefst twee WDO Films live in première. “We begonnen met Meesterstunt, het eerste deel van een trilogie in samenwerking met de gemeente Langedijk. De gemeente heeft de kinderen de uitdaging meegegeven om binnenin hun verhaal stil te staan bij het onderwerp ‘discriminatie’. Wat verstaan zij hieronder? Wat zijn hun ervaringen op dit gebied binnen de schoolmuren? De inzichten die zij met ons delen zijn schokkend, maar we verwerken het wél op de typische WDO manier in onze films. Dat maakt nu juist dat de films die wij maken zo’n grote indruk kunnen achterlaten op de kijkers.” Diezelfde avond was de kerstfilm ‘Het Amulet’ te zien, waarover we al eerder in deze krant berichtten. Een film waar vele regionale ondernemers aan hebben meegewerkt, waaronder Henk van den Heerik. Een spetterende WDO Film met een warme, belangrijke boodschap van hoop en liefde.

Bijzonder

Op 1 januari gaat er een heel bijzondere WDO Film in première... “In dit specifieke geval is er een WDO Film gemaakt waar ik zeer van onder de indruk ben. Ik geloof dat deze film veel in beweging kan zetten en veel kinderen (maar ook volwassenen) in Nederland een hart onder de riem kan steken. In deze WDO Film staan wij stil bij de volgende aspecten: Pesten/discriminatie (groepsdruk in de klas) en de gevolgen daarvan. Transgender zijn als kind zijnde binnen een zeer onveilige omgeving, en uit de kast komen als kind zijnde. Ik heb nooit eerder gezien dat zulke jonge kinderen (8/9 jaar) onderdeel zijn van zo’n kwetsbaar verhaal als dit. Wij zullen de film uitbrengen op 1 januari 2021, live op ons YouTube kanaal. De film draagt de titel ‘Jongens tegen Meisjes’.”

De films zijn terug te kijken op het YouTube kanaal van ‘WDO MOVIES’. Kijk voor meer info op www.wdoic.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding