Echtpaar Bleijendaal viert briljanten huwelijk

Algemeen
Jan Bleijendaal en Agnes Bleijendaal – Bruijns vieren op 14 februari hun 65 jarig briljanten huwelijk.
Jan Bleijendaal en Agnes Bleijendaal – Bruijns vieren op 14 februari hun 65 jarig briljanten huwelijk. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Jan Bleijendaal (24-12-1930) en Agnes Bleijendaal – Bruijns (21-11-1931) vieren op 14 februari hun 65 jarig briljanten huwelijk.

Hun kinderen vertellen het levensverhaal: ‘Het paar, allebei geboren en getogen in Heerhugowaard ontmoette elkaar op een dansmiddag, kregen verkering en trouwden op 14 februari 1956.

Jan werkte op dat moment in Zeeland waar de wederopbouw na de watersnoodramp in volle gang was. Als hijskraanmachinist heeft hij op Schouwen Duiveland menige sloot gegraven.

De baas stelde het paar een nieuwe salonwagen ter beschikking waarmee ze op verschillende standplaatsen hebben gestaan waaronder Bruinisse en Zierikzee.

Mooie tijden

Daar zijn ook de eerste twee dochters geboren. Het waren mooie tijden. Toen Jan de kans kreeg om een groothandel in olie en smeermiddelen te beginnen kochten ze een woning met garage aan de Mimosalaan in Sint Pancras. Er werden nog een dochter en een zoon geboren en de zaken gingen goed. Verdriet is ze in die tijd ook niet bespaard gebleven.

Sint Pancras

Jaren gingen voorbij, het gezin had leuke vakanties met elkaar, de zaak bloeide en werd er uitgekeken naar een groter huis.

Die werd gevonden in de vorm van een stuk grond aan de Twuyverweg in Sint Pancras. Er kwam een mooi huis op te staan met een grote tuin en een garage. De tuin was de grote trots van Agnes, die er dagelijks in te vinden was met de hond en later met haar twee kleinkinderen. Het was een aanloop van familie en vrienden, iedereen was welkom en gastvrijheid stond hoog in het vaandel. Ook nadat de kinderen allemaal uit huis waren is er menig feestje gevierd.

Pensioen

Jan ging met pensioen en het huis aan de Twuyverweg werd verkocht en zij kochten een mooi appartement in Zuid Scharwoude. Dat was vooral voor Agnes erg wennen maar gelukkig zijn er twee grote balkons waar de plantjes elk jaar uitbundig bloeien. Ook kunnen zij zich in de tuin rondom het appartement helemaal uitleven. Tot op de dag van vandaag wonen ze er nog steeds zelfstandig met veel plezier, met de kinderen in de buurt en lieve buurtjes.

Jan gaat nog graag naar de biljartclub, fietst het dorp nog in de rondte en samen met Agnes naar de golfbaan om een balletje te slaan. Zelf de boodschappen halen lukt ook nog, behalve nu in de corona tijd.

Wij zijn nog steeds trots op onze ouders die nog steeds onze grote steun en toeverlaat zijn en wij nu op onze beurt ook voor hen. Wij hopen dat dit nog jaren in gezondheid zo mag blijven.’

Helaas geen groot feest voor het echtpaar, maar wel een welverdiende toast op de liefde!
Het echtpaar trouwde in '56 in de sneeuw.