Anne Kees Meinis
Anne Kees Meinis (Foto: aangeleverd)
column

De maand van wijkagent Anne Kees

Algemeen

Beste Langedijkers,

Terwijl de avondklok gestaag doortikte, liet moeder natuur weer even goed van zich horen afgelopen maand. 

Prachtige, winterse taferelen waren ook in Langedijk te zien. Met een mooie, dikke ijsplaat op de Noorderplas was het beeld compleet. Handhaving van de anderhalve meter was lastig door het grote aantal schaatsliefhebbers dat zich aandiende. Gelukkig hielden de meeste mensen zich aan de regels.

Avondklok Klaregroetweg Noord-Scharwoude

Helaas heeft de jeugd in de omgeving van het Geestmerambacht wél moeite met de avondklok en coronamaatregelen. Al diverse keren troffen collega’s groepen jongeren aan op de parkeerplaats bij de Klaregroetweg. Zij hadden duidelijk geen boodschap aan de maatregelen. Een aantal van hen is bekeurd voor het overtreden van deze maatregelen.

Gevaarlijke hond

Noord-Scharwoude werd opgeschrikt door een Mechelse herder die een aantal keren was ontsnapt uit een tuin. Hierover kregen we meerdere meldingen; de hond had andere honden aangevallen en had ook een persoon gebeten. Toen de hond een kat had doodgebeten was de maat vol en werd hij door de medewerkers van de dierenambulance onderschept en ondergebracht. Uiteindelijk heeft de eigenaar afstand van de hond gedaan en is hij in beslag genomen. De herder zit nu in een speciaal asiel waar zijn gedrag wordt geanalyseerd. Daarna wordt hij elders ondergebracht.

Mishandeling Bunkertje Noord-Scharwoude

Op zondagavond 14 februari vond een mishandeling plaats ter hoogte van ’t Bunkertje te Noord-Scharwoude. Een groepje jongeren gooide sneeuwballen en toen het slachtoffer er wat van zei, kreeg hij een klap in zijn gezicht. De afdelingsrecherche van ons basisteam, is bezig met het onderzoek. Naar omstandigheden gaat het redelijk met het slachtoffer. We bieden de betrokken jongens de gelegenheid zich alsnog bij ons te melden via 0900-8844.

Inbraak Langebalkweg Zuid-Scharwoude

Voor wat betreft inbraken, is het opvallend rustig in onze gemeente. Uiteraard heeft dit allemaal te maken met de avondklok, waardoor iedereen thuis is. We hadden de afgelopen maand slechts één inbraak. Dit gebeurde op zaterdag 20 februari in Zuid-Scharwoude. Oplettende buren meldden dat er een persoon in de woning aan de Langebalkweg was, terwijl de bewoners niet thuis waren. Aangezien de collega’s snel ter plaatse waren, kon de verdachte in de woning worden aangehouden.

Melding verwarde personen

We kregen ook afgelopen maand weer een aantal meldingen over verwarde personen in de wijk. U moet hierbij denken aan mensen die bijvoorbeeld depressief zijn en het leven niet meer zien zitten. Dit zijn meldingen waarbij onze contacten met de hulpverleningsinstanties, zoals de GGD en GGZ, een belangrijke rol spelen. Zij hebben de expertise in huis om verwarde personen de zorg te bieden die zij nodig hebben. Het is dan ook zaak deze hulpverleningsinstanties zo snel mogelijk in te schakelen. Uiteraard voeren we ook zelf regelmatig gesprekken met de verwarde personen in ons gebied en proberen we hen te verwijzen naar professionele hulp. Mocht u zich zorgen maken om iemand in uw nabije omgeving dan kunt u bellen met het nummer: 0800-1205 Meld Verward Gedrag of 113 Zelfmoord Preventie.

Het was weer een bewogen maand…

Langedijkers, blijf gezond!

Afbeelding
Jonge zestigers zijn van harte welkom bij Ouderenbond KBO Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vergeten Kind vraagt aandacht voor jongeren die op straat dreigen te belanden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Pinnen in Dijk en Waard: waar vind je de pinautomaten? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Margret Molenaar (49) kreeg drie jaar geleden de diagnose kanker Algemeen 1 feb, 18:20
Afbeelding
LSVV niet op volle sterkte thuis onderuit Sport 1 feb, 18:03
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard verlengt opvang asielzoekers in Heer Hugo Algemeen 1 feb, 16:49
Afbeelding
18 nieuwe buurtbussen voor Noord-Holland-Noord Algemeen 1 feb, 14:46
Afbeelding
Corry en Jan ontmoetten elkaar op een kinderkamp en zijn nu 60 jaar getrouwd Algemeen 1 feb, 13:19
Afbeelding
BOL verliest onnodig van Roda '46 Sport 1 feb, 12:55
Afbeelding
Censuur treedt op in De Schelvis Uit 1 feb, 12:20
Afbeelding
Repair Café Heerhugowaard breidt uit Algemeen 1 feb, 11:18
Afbeelding
Marsha verloor beide ouders aan kanker Algemeen 1 feb, 10:59
Afbeelding
Turnsters TTL vijf maal op erepodium Sport 1 feb, 10:01