Grootscheepse zoekactie naar vermist meisje in Langedijk

Algemeen
Gisteravond startte een grootscheepse zoekactie naar een meisje dat voor het laatst gezien was in de Anna van Burenstraat in Noord-Scharwoude.
Gisteravond startte een grootscheepse zoekactie naar een meisje dat voor het laatst gezien was in de Anna van Burenstraat in Noord-Scharwoude. (Foto: Google Maps)

LANGEDIJK - Gisteravond kregen velen een Burgernetmelding: een 11-jarig meisje was vermist in Noord-Scharwoude. Het meisje was rond 16.00 uur voor het laatst gezien in de Anna van Burenstraat. De politie maakte zich ernstig zorgen en verstuurde drie keer een melding via Burgernet met haar signalement.

Samen met buurtbewoners en een aantal agenten werd de zoektocht gestart. De vrijwilligers van het Ogen en Oren project in Langedijk kwamen ook onmiddellijk in actie. Onder hen Carla van Hoorn: “We zaten toevallig net in een meeting toen de burgernetmelding binnen kwam. Een groot deel van de groep is mee gaan zoeken en door de aanwezige politie werd gevraagd dit ook na het ingaan van de avondklok te blijven doen. Gelukkig is ze gevonden, gezond en wel. Je zal dit als moeder maar meemaken, je kind 7 uur lang kwijt zijn! Die was dan ook enorm opgelucht toen haar dochter terecht was.”

Ook werd de politiehelikopter ingezet die minutenlang boven Langedijk aan het cirkelen was. Rond 23.10 uur was het meisje weer terecht. Zij had zich volgens de politie verstopt in een kledingkast van een vriendinnetje. Carla: “ Ze heeft bij dat vriendinnetje gegeten, werd om 19.00 uur naar huis gestuurd maar heeft zich vervolgens verstopt. Over het hoe en waarom is verder niks bekend.”

Karin van der Vliet vertelt op Facebook trots te zijn op ‘haar’ mensen van het Ogen en Oren project: “Na de Burgernetmelding kwamen de coördinatoren van Noord- en Zuid Scharwoude meteen in actie, en die hebben meer mensen opgetrommeld. Ondanks de avondklok werd er fanatiek meegeholpen met zoeken. Ik wil iedereen bedanken voor de inzet en ook de politie voor de goede samenwerking.”