Een ‘kleinig-eitje’ van Rotaryclub Dijk en Waard

Algemeen
Voorzitter Elly Mens (l) van Rotaryclub Dijk en Waard en de paashaas brachten lekkers rond bij Tineke Bijvoet.
Voorzitter Elly Mens (l) van Rotaryclub Dijk en Waard en de paashaas brachten lekkers rond bij Tineke Bijvoet. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Het lentezonnetje scheen woensdagmiddag 22 maart volop, toen opeens de paashaas opdook bij het kantoor van Evean Thuiszorg in Noord-Scharwoude. Samen met de voorzitter van Rotaryclub Dijk en Waard, Ellie Mens, overhandigde hij op anderhalve meter afstand een mand vol paaseitjes.

Er was voor alle vijftig medewerkers een zakje eieren om ze te bedanken voor hun enorme inzet bij de mensen thuis, in het afgelopen coronajaar. Tineke Bijvoet, hoofd zorg van de vestiging in Langedijk, vond het een ontroerend en feestelijk moment voor al haar medewerkers: “Ze hebben zo veel risico moeten lopen en ze hadden eerst zo weinig bescherming.”

‘Hele klus’

Ze vertelde dat niet alleen cliënten, maar ook medewerkers regelmatig ziek werden of worden, want nog steeds duikt het virus weer ergens op. “Het is dan een hele klus om vervanging te regelen.” Ze zou graag zien dat al haar medewerkers intussen gevaccineerd zijn.


Ook in Heerhugowaard

Tenslotte huppelde de paashaas door naar de Zoom-vergadering van de medewerkers van Buurtzorg, een andere Thuiszorg-organisatie in Langedijk. Hierna volgde een even blij verraste ontvangst bij de vestigingen voor wijkzorg van Evean en Buuurtzorg in Heerhugowaard, waar nog eens 120 zakjes werden overhandigd voor alle medewerkers.

Met dank aan sponsor Adviesgroep Het Raadhuis uit Heerhugowaard.