10 vragen aan Marieke IJdema

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Marieke IJdema))

Antwoord op de vraag van Arjan Rademaker: Welk verschil maak jij voor de kinderen in Langedijk:

Ik probeer vanuit mijn rol als manager de verbindingen te maken met alle partijen in- en rondom Langedijk en Heerhugowaard, die iets kunnen betekenen voor de kinderen in onze gemeente. Door de verbinding te versterken weten we kwaliteiten samen te voegen en daadwerkelijk kansen voor onze kinderen te creëren. Concreet betekent dit: verbeteren van integrale zorg in de kind centra, het werken aan kwaliteit van het pedagogisch handelen in de kind centra, het verbeteren van samenwerking tussen verschillende partijen waardoor de dienstverlening kan worden uitgebreid.

Wie bent u?

Ik ben Marieke IJdema Hendriksen (50 jaar) en woon sinds mijn negende in de gemeente Langedijk. Ik woon in Noord Scharwoude samen met mijn man Andre en mijn twee dochters Anouk en Marijn.

Ik ben werkzaam bij Allente Onderwijs en Opvang. Hier heb ik de rol als manager, het is mijn taak om medewerkers in hun kwaliteiten te zetten, te faciliteren en mee te denken en over (toekomst)plannen voor de organisatie. De gedane fusie van Allente (Opvang en Onderwijs) zorgt voor een extra uitdaging om te komen tot een daadwerkelijke doorgaande leerlijn van de kinderen van 0-13 jaar binnen alle kind centra. De vraag: hoe zorgen we voor een mooie geleidelijke lijn waar ouders en kinderen zoveel mogelijk kansen krijgen aangereikt, worden ondersteund in hun ontwikkelingen en waar ze een fijne tijd hebben. Zodat we als Allente een steentje bijdragen aan het zijn van gelukkige kinderen die voorbereid zijn op de toekomst. Dit is een missie waar ik mij dagelijks met veel energie mee bezig houd.

In mijn vrije tijd probeer ik te sporten (hardlopen) en vind ik mijn studie Psychologie aan de Open Universiteit super interessant.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben een van de drie dochters van Johannes Petrus Theodorus Hendriksen. Mijn vader en moeder komen beiden uit Gelderland en we zijn voor het werk van mijn vader in Noord-Holland komen wonen. Ik ben de enige van de drie dochters die in Langedijk is blijven ‘hangen’ . Dit was even een vraagstuk toen ik samen ging wonen met mijn Friese man. We hebben toen de keus gemaakt en zijn weer blijven ‘hangen’.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik heb jarenlang een dansschool gehad in Noord Scharwoude waardoor ik veel mensen ken. Ook nu is mijn werkzame leven in Langedijk en Heerhugowaard. Ik heb dus met name iets met de mensen in dit dorp. Ik voel mij er welkom, prettig en vertrouwd: heerlijk om op de fiets te zitten en bekende gezichten te zien. Veel gezellige en prettige mensen aan wie ik een warm hart toe draag en ook veel mensen die mij de hartelijkheid en een vertrouwd gevoel geven.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Daar moet ik over nadenken. Ik vind de Duizend Eilanden prachtig. Maar ik vind de plekken waar de mensen zijn het mooiste. Ik vind onze kinderdagverblijven het mooiste: hier zijn dagelijks onze blije gezichtjes die onze toekomst zijn.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

‘De dansschooltijd’ was fijn m.b.t. de hartelijkheid en warmte van veel mensen uit dit dorp. Iedere week kwamen Langedijkers naar de dansles en altijd weer een leuke avond.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Ik denk dan aan onze ondernemers en middenstanders in het dorp/ in onze gemeente. Ik zou aan onze burgemeester willen vragen, onze gemeente voor de middenstanders en ondernemers nog meer aantrekkelijk te maken. Trek deze pareltjes nog meer naar ons dorp en ga met de huidige ondernemers in gesprek om na te gaan wat zij ‘aantrekkelijk’ vinden. Dit heeft mijns inziens een versterkende functie voor de gehele gemeente.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Ken je kwaliteiten en voel je verantwoordelijk om deze dagelijks toe te passen. Ik denk dat je zo dicht bij jezelf blijft, resultaten weet te bereiken en ook een fijn leven leidt. Van wie ik dit advies heb gekregen? Het is een ‘samenraapsel’ van mijn opvoeding waar ik gestimuleerd werd om ‘te doen waar ik me prettig bij voelde’ en ook wel werd verwacht dat ik mijn best deed in de dingen die ik deed. Daarbij heb ik er een stukje zelf aan toegevoegd, denk ik.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Dit zou ik echt niet weten.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Mijn opvolger is Christine Verkaik-Jong. Zij is afkomstig van een ondernemende Langedijker familie: de familie Jong. Christine is werkzaam bij het familiebedrijf Bejo Zaden in Warmenhuizen. Dit bedrijf, met roots uit Langedijk, is inmiddels succesvol over de hele wereld. Ik zou willen weten wat er vandaag de dag nog Langedijks is aan BejoZaden?