Minister van Onderwijs Curáçao bezoekt Stichting Miss IQ

Algemeen
De kersverse Curaçaose minister Van Heydoorn brengt een bezoek aan de Heerhugowaardse Stichting Miss IQ.
De kersverse Curaçaose minister Van Heydoorn brengt een bezoek aan de Heerhugowaardse Stichting Miss IQ. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD/ ALKMAAR - Mevrouw Ruth Groenewoud, voorzitter en stuwende kracht van de Stichting Miss IQ, ontving een zeer belangrijk bericht. De Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, van Curaçao, de heer Sithree van Heydoorn komt tijdens zijn werkbezoek aan ons land, ook op bezoek bij de Stichting Miss IQ.

Curaçao heeft sinds kort een nieuwe regering. Daarin is de heer Van Heydoorn benoemd tot minister voor onder meer Onderwijs. Woensdag 4 augustus brengt hij een werkbezoek aan Nederland. Heel bijzonder is dat hij heeft aangegeven dat hij dan ook wil kennismaken met de Stichting Miss IQ. Deze stichting voorziet al ruim tien jaar scholen op Curaçao van meubilair, boeken, schoolbenodigdheden (zoals digiborden, kasten, vergadertafels), sportartikelen en muziekinstrumenten. Het zijn veelal gebruikte materialen van nog zeer goede kwaliteit, maar er zitten ook nieuwe spullen bij. 

Tweede leven

Stichting Miss IQ, onder bezielende leiding van oprichtster en voorzitter, de Heerhugowaardse Ruth Groenewoud, krijgt die materialen van scholen uit het hele land. Het betreft materialen die door deze scholen worden vervangen door nieuwe. De daardoor vrijgekomen spullen  -vaak niet ouder dan vier of vijf jaar, en nog in uitstekende staat - worden aan de Stichting Miss IQ geschonken. Die krijgen dan een ‘tweede leven’ op het eiland.

De scholen op Curaçao, en sinds kort ook op Aruba, hebben geen geld voor aanschaf van nieuw materiaal. Vaak is wat zij hebben aan meubilair en leermiddelen, al dertig jaar oud en dus heel erg versleten. Geen ideale situatie om daarin les te krijgen. De schoolbesturen in het Caribische deel van ons koninkrijk zijn dan ook heel dankbaar dat Stichting Miss IQ hen helpt.

Kostbare zaak

Sinds het ontstaan van de stichting, nu tien jaar geleden, zijn er al ruim veertig grote zeecontainers naar Curaçao verscheept. Dat is een zeer kostbare zaak. Mede dankzij sponsoring, onder meer door de AFAS Foundation en donaties, is verzending mogelijk. Meer informatie is te vinden op de website van de stichting: www.stichtingmissiq.nl.

Dat dit de regering op Curaçao de inspanningen van Stichting Miss IQ niet is ontgaan blijkt uit de aandacht die nu door de nieuwe Minister van Onderwijs aan de stichting wordt gegeven. Woensdag 4 augustus vanaf 10.00 uur brengt hij, met een delegatie uit Curaçao, een bezoek aan het kantoor en de opslagruimten van de Stichting Miss IQ in Alkmaar, odat hij kan kennisnemen van de werkwijze van de stichting.