Minister van Onderwijs Curaçao bezoekt Stichting Miss IQ

Algemeen
Hoog bezoek voor Stichting Miss IQ, met vlnr. ministeriemedewerker Susan Larmonie en een collega, burgemeester Bert Blase, onderwijsminister Sithree van Heydoorn, Ruth Groenewoud, burgemeester Anja Schouten en gedeputeerde Cees Loggen.
Hoog bezoek voor Stichting Miss IQ, met vlnr. ministeriemedewerker Susan Larmonie en een collega, burgemeester Bert Blase, onderwijsminister Sithree van Heydoorn, Ruth Groenewoud, burgemeester Anja Schouten en gedeputeerde Cees Loggen. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD/ ALKMAAR - De Heerhugowaardse Ruth Groenewoud, voorzitter en stuwende kracht van de Stichting Miss IQ, ontving woensdagochtend 4 augustus hoog bezoek. De kersverse minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport van Curaçao, de heer Sithree van Heydoorn, kwam tijdens zijn werkbezoek aan Nederland, langs bij de Stichting Miss IQ.

Curaçao heeft sinds kort een nieuwe regering. Daarin is de heer Van Heydoorn benoemd tot minister voor onder meer onderwijs. Voor Ruth Groenewoud is het heel bijzonder dat de minister wil kennismaken met haar stichting. Ze is er trots op en noemt het een grote eer dat hij tijd heeft vrijgemaakt voor Miss IQ.

Meer hoog bezoek

Overigens was Van Heydoorn niet de enige hoogwaardigheidsbekleder die Stichting Miss IQ een bezoek bracht deze ochtend; ook de Gedeputeerde Ruimtelijke Ordening, Wonen en Water van de provincie Noord-Holland, Cees Loggen was erbij. Het gezelschap werd gecompleteerd door de burgemeesters Bert Blase van Heerhugowaard en Anja Schouten van Alkmaar.

Tweede leven

Stichting Miss IQ voorziet al ruim tien jaar scholen op Curaçao van meubilair, boeken, schoolbenodigdheden (zoals digiborden, kasten, vergadertafels), sportartikelen en muziekinstrumenten. Het zijn veelal gebruikte materialen van nog zeer goede kwaliteit, maar er zitten ook nieuwe spullen bij. Stichting Miss IQ, onder bezielende leiding van oprichtster en voorzitter Ruth Groenewoud, krijgt die materialen van scholen uit het hele land. Het betreft materialen die door deze scholen worden vervangen door nieuwe. De daardoor vrijgekomen spullen - vaak niet ouder dan vier of vijf jaar, en nog in uitstekende staat - worden aan de Stichting Miss IQ geschonken. Die krijgen dan een ‘tweede leven’ op het eiland.


Dankbaar

De scholen op Curaçao, en sinds kort ook op Aruba, hebben geen geld voor aanschaf van nieuw materiaal. Vaak is wat zij hebben aan meubilair en leermiddelen, al dertig jaar oud en dus heel erg versleten. Geen ideale situatie om daarin les te krijgen. De schoolbesturen in het Caribische deel van ons koninkrijk zijn dan ook heel dankbaar dat Stichting Miss IQ hen helpt.

Kostbare zaak

Sinds het ontstaan van de stichting, nu tien jaar geleden, zijn er al ruim veertig grote zeecontainers naar Curaçao verscheept. Dat is een zeer kostbare zaak. Mede dankzij sponsoring, onder meer door de AFAS Foundation en donaties, is verzending mogelijk. 

Aandacht

Dat dit de regering op Curaçao de inspanningen van Stichting Miss IQ niet is ontgaan blijkt uit de aandacht die nu door de nieuwe Minister van Onderwijs aan de stichting wordt gegeven. De delegatie uit Curaçao sprak uitvoerig met mevrouw Groenewoud en bracht onder meer een bezoek aan het kantoor en de opslagruimten van Stichting Miss IQ aan de Berenkoog in Alkmaar, om op die manier kennis te nemen van de werkwijze van de stichting.

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.stichtingmissiq.nl

De kersverse Curaçaose minister Van Heydoorn brengt een bezoek aan de Heerhugowaardse Stichting Miss IQ.