Mixtream 2021 gaat niet door

Algemeen
Beeld uit 2019: Rapper Brainpower zweept het publiek op. Mixtream kan voor het tweede jaar op rij helaas geen doorgang vinden.
Beeld uit 2019: Rapper Brainpower zweept het publiek op. Mixtream kan voor het tweede jaar op rij helaas geen doorgang vinden. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Met pijn in het hart, hebben de bestuursleden van Mixtream bekendgemaakt dat hét gratis muziekfestival van Heerhugowaard dit jaar niet doorgaat. 

“De medewerkers hebben het hele jaar keihard gewerkt aan een mooie editie, waarbij – naast natuurlijk de muziek – veiligheid en gezondheid voorop stonden. Ook de vele medewerkers van de gemeente Heerhugowaard dachten met ons mee en beloonden alle inzet enkele weken terug met een vergunning voor 2.500 mensen. Helaas is dit onlangs landelijk teruggebracht tot 750 bezoekers en daarom zijn wij genoodzaakt het festival naar 2022 te verplaatsen”, aldus Chris Dekker namens het bestuur.


Niet rendabel

“Een festival als Mixtream heeft hoge vaste kosten als het gaat om huur van onder meer hekken, rijplaten, podia, portacabins, toiletten, beveiligers en veel meer. Er wordt namelijk een week gewerkt om een leeg park zonder faciliteiten om te bouwen tot volwaardig festivalterrein en weer terug naar park en met dit beperkte aantal bezoekers is dit helaas niet rendabel. Op deze plek willen wij onze zakelijke partners en toeleveranciers bedanken en een hart onder de riem steken: ook zij dachten constant mee over de steeds veranderende eisen en plannen en ze stelden zich zeer flexibel op.”

‘In 2022 zijn we terug’

“Het opzetten van een reserveringssysteem voor de gratis entreebewijzen voor de bezoekers, testen voor toegang en extra controles bij entree maakten het nog lastiger”, benadrukt Dekker. “Daarnaast wil Mixtream een festival zijn voor iedereen. Je wilt een vol park, waar je al je vrienden, bekenden, klasgenoten en collega’s tegenkomt en die goede sfeer krijg je alleen als we de poorten voor iedereen open kunnen zetten. In 2022 zijn we terug! De datum maken we snel bekend.”