Senioren smullen van paling en palingpop

Algemeen
Een smakelijk, versgerookt visje voor bewoners van De Raatstede.
Een smakelijk, versgerookt visje voor bewoners van De Raatstede. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Senioren smulden woensdag 18 en donderdag 19 augustus tijdens de jaarlijkse Gouden Dagen Visjesdagen van versgerookte paling bij woonzorgcentrum De Raatstede en Hugo-Waard. Net als vorig jaar gaf palingroker Cor Bart uit Enkhuizen een demonstratie palingroken op het terras. 

Bij De Raatstede werd hij daarbij geassisteerd door een enthousiaste bewoner. “Deze palingen zijn zo lekker, daar wil je direct je tanden in zetten’’, sprak meneer enthousiast. Uiteraard konden zowel de bewoners, thuiszorgcliënten als senioren uit de aanleunwoningen en de buurt proeven. Zangeres Wendy Molee en dj Sas verzorgden op beide dagen een spetterend muziekoptreden. De twee brachten vrolijke Nederlandstalige meezingers, gevoelige Engelstalige liedjes, smartlappen, palingpop en meer…. “We hebben enorm genoten!’’, aldus een senior. De Visjesdagen worden mogelijk gemaakt door Gouden Dagen Heerhugowaard en Stichting Nut. 

Wensvervulling voor senioren

Gouden Dagen Heerhugowaard zet zich in voor eenzame en kwetsbare senioren. “Dat doen we door het organiseren van activiteiten voor senioren en door het verwezenlijken van individuele en groepswensen’’, aldus Gouden Dagen Heerhugowaard- voorzitter Frits Weel. “De een wil graag een boottochtje maken, de ander een markt, museum of de geboortestad bezoeken… Senioren kunnen hun wens noteren op een wenskaart van Gouden Dagen en ophangen in onze wensbomen. De wensbomen staan onder meer bij de woonzorgcentra van Pieter Raat; in De Raatstede, Hugo-Waard en wijkcentrum Arboretum aan het Tamarixplantsoen. Ook dit najaar gaan we weer senioren blij maken.’’ 

Meer weten over Gouden Dagen Heerhugowaard? Kijk op www.dprs.nl/goudendagen.nl.

Palingroker Cor Bart verzorgde een demonstratie.