Het Ientje Toe-toernooi komt er weer aan

Algemeen
Met gemiddeld meer dan vierhonderd deelnemers is dit een van de grootste veteranentennisevenementen van Nederland.
Met gemiddeld meer dan vierhonderd deelnemers is dit een van de grootste veteranentennisevenementen van Nederland. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK – De dertiende editie van het Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentoernooi van tennisvereniging TC Langedijk is op komst.

Met gemiddeld meer dan vierhonderd deelnemers is dit een van de grootste veteranentennisevenementen van Nederland. De start van Ientje Toe 2021 is op vrijdag 10 september en zondag 19 september is de feestelijke finaledag.

Inschrijving geopend voor het populaire veteranentennistoernooi van TC Langedijk

Bart Rietveld van de toernooiorganisatie rekent weer op een flink aantal deelnemers: ,,Het is altijd leuk om met de vakanties net achter de rug, weer te genieten van gezellig recreatief tennis waarbij je in pouleverband speelt met aansluitend nog een afvalsysteem en finales.’’

De inschrijving is eind juni al geopend en duurt tot 29 augustus. Tot nu toe heeft meer dan de helft van het maximale aantal spelers en speelsters zich alweer ingeschreven voor Ientje Toe, dat zoals altijd wordt gehouden op het tenniscomplex aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude.

Categorie 5

Er wordt gespeeld met 33 speelschema’s voor de verschillende dubbels in de categorieën 5 tot en met 8, zegt toernooileider William Wouters. ,,We hopen sterk op een groot aantal deelnemers in de hoogste categorie, omdat het voor kijkers en deelnemers ook enorm leuk is om zowel damesdubbels als herendubbels en mixkoppels van dat kaliber te zien spelen. En wat er ook gebeurt, ons door velen geprezen systeem om iedereen in poules te laten spelen blijft overeind. Dat is immers de basis van het succes: iedereen die meedoet bij Ientje Toe willen wij tenminste twee tot drie partijen kunnen laten spelen.’’

Geregeld zijn rond de dertig verschillende tennisverenigingen vertegenwoordigd bij Ientje Toe, vorig jaar zelfs 34 clubs. Rietveld: ,,Die enorme animo van buitenaf houdt direct verband met het warme en ontspannen sfeertje op en rond de acht kunstgrasbanen. En natuurlijk ook de gezelligheid in onze kantine met overkapt terras dat direct uitkijkt op het centercourt.’’

Het Ientje Toe-dubbeltoernooi voor veteranen vanaf veertig jaar, tot soms zelfs in de tachtig, kent een hoge aantrekkingskracht. Dit mede dankzij hoofdsponsor Spaansen Bloemen en diverse andere bedrijven die het Ientje Toe-toernooi een warm hart toedragen.

Prettig gevoel

Recreatietennis staat bij Ientje Toe centraal en daar spelen ze bij TC Langedijk handig op in. ,,Iedereen moet zich hier prettig voelen. Op de baan, maar ook voor en na het spelen zelf. Daar is de inwendige mens belangrijk’’, zegt William Wouters.

Zuurkoolmaaltijd

“Met onze enthousiaste kantineploeg zetten we dagelijks een smakelijke hap neer voor een klein prijsje. Daarnaast tovert het kantineteam altijd diverse gratis hapjes tevoorschijn. En wie een derde set moet spelen, wordt getrakteerd op een banaan of een chocoladereep voor wat nieuwe broodnodige energie.’’ Vrijdag 17 september is er ook weer een gratis zuurkoolmaaltijd met worst, en ook is er een verloting met mooie prijzen zoals bijvoorbeeld een chalet in Oostenrijk voor 1 week.

Bij Ientje Toe kan indien gewenst ook overdag vanaf een uur ’s middags al worden gespeeld. Mensen die mee willen doen en geen maat hebben, kunnen zich toch gewoon aanmelden. Dan zorgt TC Langedijk voor een geschikte dubbelmaat.

Inschrijven (10 euro p.p.) voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi kan via de website www.toernooi.nl. In verband met coronamaatregelen wordt er gespeeld volgens de richtlijnen van het RIVM.