Artquake Kunstclub van start voor jongeren in Dijk en Waard

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Artquake)

DIJK EN WAARD - Na een rustige zomervakantie gaat Artquake er weer volop tegenaan. Er komen weer allemaal leuke dingen aan, waaronder de kunstclub, streekmarkt, kunstroute en een Street Art Festival! 

Met als eerste op het programma de Kunstclub. Vrijdag 27 augustus is de eerste les van de kunstclub in het Artquake Atelier in het gebouw van Maskerade aan de Edisonweg 3 in Heerhugowaard. De Kunstclub is voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit Dijk en Waard en omgeving. 


Foto: AGHeeremansPhotography

De Kunstclub heeft als doel jongeren hun creativiteit te laten ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen in een gezellige, veilige, creatieve omgeving samen met leeftijdsgenoten. De Kunstclub duurt tien weken. Iedere les gaan de deelnemers zelf aan de slag met verschillende materialen en technieken. Ook is er ruimte voor eigen ideeën, want het allerbelangrijkste is dat de jongeren dingen doen die ze leuk vinden en zo hun talent en creativiteit verder kunnen ontwikkelen. De kunstclub is elke vrijdag- en zaterdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Er zijn nog een paar plekken vrij, dus meld je snel aan via www.art-quake.com/kunst-club.

Dijk & Waard Streekmarkt

Op het sfeervolle terrein van Wijndomein Koen aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude vindt zaterdag 11 en zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur de streekmarkt plaats. Er zijn ongeveer dertig kramen met eerlijke producten van lokale producenten. Uiteraard kun je hier terecht voor de wijnen van Koen, maar ook voor brood, vlees, vis, honing en groente en voor allerlei verrassende biologische producten zoals biologisch schapenijs, jam en fruit. Naast de markt zullen jongeren van Artquake optreden. Wijndomein Koen wil jong lokaal talent de mogelijkheid geven hun talent te tonen. Er wordt een podium gebouwd van pallets en het publiek krijgt vaste zitplaatsen. Geniet onder het genot van een heerlijke lokaal wijntje van optredens van onder anderen Amber Alora, Jikke & Esmee en Third Graders. Tijdens de streekmarkt kun je Artquake kunstenares Maureen live zien schilderen. Ze gaat daar ter plekke een muurschildering maken. Wat ze gaat maken is nog een verrassing, dus kom zeker kijken om haar en alle andere Artquake talenten te zien! Meer info op www.wijndomeindekoen.nl/langedijker-streekmarkt/.

Atelier- en Kunstroute

Artquake doet dit jaar voor de eerste keer mee aan Atelier- en Kunstroute Heerhugowaard, zaterdag 18 en zondag 19 september. Tijdens dit evenement doen verschillende kunstenaars uit Dijk en Waard mee, met als doel mensen in aanraking te brengen met verschillende disciplines van beeldende kunst. Een aantal jonge, creatieve talenten exposeert werk in het Artquake Atelier aan de Edisonweg. Ook kun je hier meer informatie krijgen over Artquake, zijn er 3D Streetpaintings waar je op kunt poseren en kun je werk van andere creatieve ondernemers zien. Meer info op www.kunstkerkheerhugowaard.nl.


Foto: AGHeeremansPhotography

Creatieve jongeren gezocht

Artquake is er voor en door jongeren, met het idee dat jongeren zoveel mogelijk zelf doen. Lijkt het je leuk om bijvoorbeeld te helpen bij de promotie via de website, social media et cetera? Of wil je helpen bij het organiseren van activiteiten, verspreiden van posters, flyers, teksten schrijven, ontwerpen, zelf ideeën voor projecten bedenken en andere creatieve jongeren ontmoeten? Dan ben je van harte welkom! Aanmelden kan via www.art-quake.com.