Heerhugowaard Live gaat door en brengt alle artiesten op één dag

Algemeen
De Zeeuwse band BLØF heeft een uitstekende live reputatie.
De Zeeuwse band BLØF heeft een uitstekende live reputatie. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard Live gaat door! Hét muziekfeest van Heerhugowaard gaat dit jaar echter wel van een twee- naar een eendaags festival, gehouden op zaterdag 25 september. Die dag krijgen muziekliefhebbers een dubbele portie voorgeschoteld, want de artiesten die aanvankelijk vrijdagavond zouden optreden op het evenemententerrein in ‘t Kruis, komen nu een dag later. Heerhugowaard Live begint daardoor al om 14.00 uur. Nog geen tickets? Regel ze dan snel! Bezoekers dienen wel een coronatoegangsbewijs te kunnen overleggen. 

Na de noodgedwongen afgelasting vorig jaar, kan Heerhugowaard Live nu gelukkig wél doorgaan. “Omdat meerdaagse festivals vóór 25 september door het kabinet nog niet zijn toegestaan vanwege corona, hebben we besloten álle artiesten die voor de editie van 2021 op de rol stonden te programmeren op de zaterdag”, vertelt Remco de Boer namens de organisatie. “Voor dit jaar zagen we een kans om het festival wel te laten doorgaan, als eendaags evenement, maar daarvoor moesten we wel de artiesten en de gemeente meekrijgen. Gelukkig stond iedereen er positief in en hebben ze allemaal hun best gedaan om Heerhugowaard Live 2021 mogelijk te maken. Alleen met Snelle & De Lieve Jongens Band lukte het niet om het agenda-technisch rond te krijgen, maar we zijn in gesprek met een andere geweldige live-act als vervanging. Wie dat is, blijft nog even een verrassing.” 

Bomvol programma

De line-up was al indrukwekkend, maar doordat alle artiesten nu op dezelfde dag optreden is het helemaal een topfeest met het beste wat Nederland aan live artiesten met band te bieden heeft. Met OG3NE, Rolf Sanchez & The Latin Society, Nielson, Jeroen van der Boom en afsluiter BLØF zijn van de partij. Remco: “Allemaal nemen ze hun live-band mee, wat echt heel bijzonder is. Iedereen staat te popelen om weer te spelen, dus stelden ze zich flexibel op toen wij met ons voorstel kwamen. Wij denken dat iedereen - zowel op het podium als in de tent - wel toe aan is een sfeervol en gezellig feest met muziek, gezelligheid en plezier. Het is een bomvol programma, maar we hebben er ontzettend veel zin in!” 


De zusjes Vol vormen samen vocal harmony-groep OG3NE. - Foto: Archief

Coronamaatregelen

Wie van de muziek wil genieten tijdens Heerhugowaard Live heeft, geheel volgens de richtlijnen van de overheid die diezelfde zaterdag 25 september ingaan, een coronatoegangsbewijs nodig. Iedereen die volledig is gevaccineerd, een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud kan laten zien of kan bewijzen recent (maximaal een half jaar geleden) te zijn hersteld van corona, kan dat coronatoegangsbewijs - in de vorm van een QR-code - verkrijgen via de CoronaCheck-app. De organisatie heeft er vertrouwen in dat het goed gaat. “Bij het voetbal zie je dat het ook goed gaat. De optredens duren tot middernacht, waarna we een rustige uitloop hebben. Tot 00.45 uur kan er nog een frietje gehaald worden bij de kraam van De Goudgele Patat.

Tickets

Dit eerste grote muziekfeest in Heerhugowaard in ruim anderhalf jaar tijd wil je absoluut niet missen! Heb je nog geen tickets? Niet getreurd! Er zijn namelijk nog Regular tickets en een beperkt aantal Golden Circle tickets verkrijgbaar. Met een Golden Circle ticket geniet je tegen een geringe meerprijs van een eigen Golden Circle entree, toiletten, bars en je staat in een vak vooraan bij het podium waar je de artiesten bijna kunt aanraken! Heerhugowaard Live 2021 vindt plaats in de grote festivaltent op het ijsbaanterrein aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard ‘t Kruis. Tickets zijn uitsluitend te bestellen via www.heerhugowaardlive.nl.

De zusjes Vol vormen samen vocal harmony-groep OG3NE.