10 vragen aan Cor Danenberg

Algemeen
Cor Danenberg
Cor Danenberg (Foto: aangeleverd)

Antwoord op de vraag van Carla Danenberg: 

Ik vind het ontzettend jammer dat Concordia in de huidige toestand gaat verdwijnen, maar ik hoop dat ze bij de eventuele herbouw toch iets van dit gebouw kunnen laten staan. Ik het er diverse shows met brommers en motoren georganiseerd. Dit kan niet meer daar maar tot alles ook niet elk jaar in Concordia. Een andere plaats heb ik nog niet kunnen vinden en ook nog niet naar uitgekeken.

Wie bent u?

Ik ben Cor Danenberg, getrouwd met Gerda. We hebben drie dochters, evenveel schoonzonen en vijf kleinkinderen. Sinds een jaar of zes ben ik gepensioneerd. Ik heb nu tijd voor mijn hobby’s, zoals zingen bij het Het Langedijker Koor en de groep van Klaas Muller met de Kozakken. Ik knutsel graag aan mijn oldtimer racers en brommers. Ook restaureer ik op dit moment een oldtimer tractor.

Van wie bent u d’r ien?

Ik ben er ien van Siem en Dora Dananberg uit Heerhugowaard. Mijn ouders zijn daar een ko-agrarisch loonbedrijf begonnen. Toen wij ouder werden, is het bedrijf uitgegroeid met grondverzet. Helaas was er geen opvolging dus nu is het een bedrijf in ruste.

Wat heeft u met dit dorp?

We zijn begonnen aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude en van daar naar de Handelskade gegaan. Nu wonen we aan het Franse pad. Ik ben nu zo ingeburgerd dat ik niet meer weg zou willen uit Langedijk.

De mooiste plek van Langedijk?

Het dorpshart van Noord-Scharwoude met de winkels en de kerk. Ik hoop wel dat het ook een dorpshart blijft nu er toch veel winkels naar Zuid-Scharwoude gaan.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

De beddenrace. Wat ze daar elk jaar weer neerzetten is grandioos, zowel voor de deelnemers als voor het publiek.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

De periode dat deze burgemeester er nog is zal niet lang meer duren. Wie de nieuwe zal worden van Dijk en Waard is volgens mij nog niet bekend. Ik hoop wel dat ze de overgang naar de samenvoeging goed zal bespreken.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Werken is gezond en van werken is nog nooit iemand slechter geworden. En probeer altijd open te staan voor een ander.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Mijn opleiding vroeger is heel miniem geweest. Ik was liever aan het werk, maar met doorzettingsvermogen kun je toch heel veel bereiken.

Wie is uw opvolger?

Giancarlo Romita. Hoe vind je het om dirigent te zijn van het Langedijker Koor?